Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom hele natten har politidistriktene rundt om i landet rapportert om både samarbeidsvillige, og mindre samarbeidsvillige russ.

Her er noen av historiene fra natt til 3. mai.

Oslo

Som vanlig i Oslo-området samlet russen seg på Tryvann. Stemningen var mer amper enn den har vært de foregående dagene.

– Vi har pågrepet en for vold mot politiet, og en annen måtte bli hentet av foreldrene sine. Flere har blitt bortvist. Generelt sett kan jeg si at det har vært mer ampert i natt, kanskje russen begynner å bli slitne, sier operasjonsleder Andre Kråkenes til TV 2.

Asker og Bærum

På Kadettangen i Sandvika gikk det hardt for seg, og politiet måtte hanskes med mye fyll blant ungdommen.

– Vi har hatt mange som rett og slett har drukket mer enn det kroppen setter pris på. En russ måtte hentes av ambulanse på grunn av overstadig beruselse, forteller operasjonsleder Per-Ivar Iversen tidlig søndag morgen.

I tillegg til berusede ungdommer, har politiet også fokusert på at trafikkreglene skulle bli opprettholdt blant russen.

– To russebuss-sjåfører har mistet førerkortet på grunn av for mange passasjerer i bussen, opplyser operasjonslederen.

Agder

I Agder startet natten med at rundt 60 russ ble bortvist fra Vigeland Hovedgård fordi festingen tippet over til hærverk, men etter det har politiet bare gode ting å si om oppførselen til de unge.

– Etter den hendelsen har vi ikke hatt noe tull med russen. Kanskje de er slitne? Jeg har i alle fall ingenting negativt å melde i natt, sier en fornøyd Vigleik Fidje, operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Nord-Trøndelag

Betraktelig lenger nord i landet har politiet måtte håndtere en god del mer.

– Fra russecampen på Rørvik fikk vi først melding om en slåsskamp som involverte 10-15 russ. Den meldingen viste seg å være overdrevet, når vi kom frem var det to stykker som drev å knuffet på hverandre, forteller operasjonsleder Kjetil Mollan. 

I tillegg til flere meldinger om overstadig berusede ungdommer, måtte politiet også rykke til Stjørdal, hvor publikum meldte fra om ufine russ.

– Men når vi kom frem var de snill. Vi forklarte dem hvordan man skal oppføre seg, og lot det bli med det, sier operasjonslederen.

Telemark

I Telemark er de stort sett fornøyd med russens oppførsel i natt, men en uheldig hendelse hadde de også her.

– Vi hadde et tilfelle av noen russ som hoppet ut i veien og kastet egg på forbipasserende biler. Vi fikk tak i dem, og de gjorde opp på stedet ved å rydde etter seg, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen.