Mayweather vant «tidenes største boksekamp»

Men Manny «Pac Man» Pacquiao skjønte lite etter kampen.

Se videobilder fra kampen øverst!

Han sa før kampen at han allerede var tidenes største bokser og at en seier mot Manny Pacquiao bare ville befeste den posisjonen. 

Tidenes største eller ikke: Floyd «Money» Mayweather vant natt til søndag det som av mange har blitt kalt «tidenes største boksekamp» og kan med svært så god dekning kalle seg verdens beste bokser uansett vektklasse for øyeblikket.

Se bildeserie fra kampen nederst!

Varsler karrierestopp
Amerikaneren levde opp til det knepne favorittstempelet i Las Vegas, slo den vesle filippineren, og har dermed fortsatt til gode å tape en kamp i karrieren.

48 kamper, 48 seire. 

Kampen var lenge av det veldig jevne slaget, men da de 12 rundene var unnagjort var det liten tvil om hvem som kom til å vinne. «Jeg har vunnet», skrek Mayweather til publikum, og noen minutter senere kom den entydige dommen fra dommerne: 118-110, 116-114 og 116-11.

– Jeg vil takke Gud for denne seieren. Jeg vil takke all som kom til Las Vegas, og alle supporterne rundt i verden som fulgte kampen. Han er en helvetes «fighter», og jeg tar av meg hatten for Pacquiao. Nå ser jeg hvorfor han er en av de som regnes for å være helt i toppen av boksesporten, sa en uvanlig diplomatisk Mayweather etter å ha gitt «Pac Man» en klem.

– Han hadde sine øyeblikk i kampen, og jeg visste at han ville ta noen runder. Men jeg var smart og «utbokset» ham.

Nå varsler han at det blir én kamp til før han legger opp:

– Jeg har en kamp i september. Jeg er nesten 40 år og min siste kamp vil være i september.

Vinner han den blir han stående med 49 seire og nøyaktig null tap. Da gjør han i så fall akkurat som legendariske Rocky Marciano gjorde på 50-tallet.

Pacquiao trodde han vant
Få, om noen, var i tvil om at Mayweather kom til å vinne kampen idet den var ferdig, men Pacquiao hevdet like etter kampen at han faktisk trodde at det var han som kom til å stikke av med seieren.

– Han gjorde jo ikke noe. Han bevegde seg jo bare på utsiden. Jeg traff ham mange ganger, og trodde at jeg hadde vunnet kampen, sa han til stor overraskelse fra både intervjuer og de oppmøtte.

Tidligere bokser og nå bokseekspert Roar Petajamaa forteller TV 2 at han, som de fleste andre som så kampen, følte seieren endte opp der den skulle.

– Mayweather var virkelig en verdig vinner. Det er vanskelig å sammenligne denne kampen med de andre legendariske kampene opp gjennom historien, men denne triumfen er veldig langt oppe.

Jevn åpning
Starten på kampen ble ikke slik de fleste forventet seg at den skulle bli.

Pacquiao er kjent for å være offensiv fra start, mens Mayweather er kjent for å være en (relativt) «slow starter». I de første rundene var det imidlertid amerikaneren som var mest frempå, men «Pac Man» våknet i den tredje og meldte seg på etter en noe treg start.

I den fjerde var Pacquiao klart best, fikk inn flere av sine karakteristiske raske kombinasjoner og fikk presset Mayweather fra midten og ut i tauene. 

I den femte runden var imidlertid «Money» tilbake i førersetet, før Pacquiao tok en jevn sjette runde. Etter seks av 12 runder var det altså så jevnt som mange hadde håpet på.

De påfølgende rundene var nesten like jevne, men i den niende begynte Mayweather å koble inn et lite grep på rivalen.

«Pac Man» fant ikke ut av Mayweathers bunnsolide defensiv, og i den 10., 11. og 12. runden ble det gradvis klart at Pacquiao måtte gå for en knockout for å vinne.

Den var han aldri i nærheten av å få inn, og dermed kunne Mayweather juble for det som til slutt ble en kontrollert seier.

2,3 milliarder på deling
Om kampen var tidenes sportslige boksebegivenhet vil diskuteres i årene som kommer - men det er liten tvil om at det økonomiske aspektet ved kampen er noe verden aldri har sett maken til.

Kampen ga duoen 2,3 milliarder kroner på deling, men i prosenter 60-40 fordel Mayweather. Grunnen til det skal være at 38-åringen ikke var villig til å gå med på mindre for å gå i ringen mot Pacquiao.

Fordelingen betyr at amerikaneren endte opp med i overkant av 1,4 milliarder, mens Pacquiao endte opp med 950 millioner.