Gerrard misset straffespark, scoret på hodet og ble matchvinner

Steven Gerrard i begivenhetenes sentrum mot QPR. 

Liverpool - QPR 2-1

Steven Gerrard ble matchvinner da Liverpool vant 2-1 mot QPR på Anfield og la et ørlite press på Manchester United, som spiller mot West Bromwich senere lørdag.  

Gerrard: – Et dårlig straffespark
Kun teori kan redde QPR fra å rykke ned. London-laget har nå seks poeng opp til Sunderland på 18. plass og syv poeng opp til formlaget Leicester på trygg grunn med tre kamper igjen. 

–  Det var bra for meg å få avgjøre kampen etter den dårlige straffen. Vi spilte ikke bra i dag. QPR drepte kampen. De ville ikke la oss kontrollere det, men vi klarte det til slutt og det var deilige tre poeng til oss, sier Steven Gerrard etter kampen. 

QPR åpnet best
QPR gikk nådeløst til verks og presset Liverpool høyt fra start. Hjemmelaget virket tafatte og tamme og lot bortelaget spille seg til en stor sjanse etter ni minutter, men Steven Caulker skjøt like utenfor målet til Simon Mignolet.

Etter hvert jobbet de røde seg inn i kampen og etter 19 minutter smalt det i motsatt ende av banen. Rickie Lambert ble spilt fri på høyresiden, dro seg inn i banen og la en perfekt ball inn til Philippe Coutinho som sto helt alene på bakerste stolpe.

Brasilianeren plasserte ballen nydelig i lengste kryss og dermed var det 1-0 til Liverpool. Det var hans femte scoring for sesongen. 

Etter scoringen gikk luften ut av QPR-ballongen og frem mot pause var det Liverpool som var det beste laget.  

Dramatisk 2. omgang
Liverpool fortsatte presset i andre omgang og spilte seg til to store sjanser ved Adam Lallana og Raheem Sterling. Sistnevnte bommet på åpent mål fra vel fem meter.

Men QPR ga aldri opp. Og etter 73 minutter fikk de lønn for strevet. Barton slo en god corner inn mot straffemerket. Der ventet en umarkert Leroy Fer, som dunket inn utligningen på hel volley. 

Etter 79 minutter ble Skrtel revet ned inne i 16-meteren av Nedum Onuha. Dommer Martin Atkinson dømte straffe og Steven Gerrard gikk bort for å ta straffesparket.

Ombestemte seg i tilløpet
Straffesparket var imidlertid dårlig utført og Robert Green reddet forsøket fra «Captain Fantastic», som spilte sin nest siste kamp på Anfield. 

–  Jeg ombeste meg og skiftet hjørne i tilløpet. Det er regel nummer én når man tar straffe – aldri ombestem deg underveis. Jeg og Green forsøkte å psyke hverandre ut og jeg trodde jeg hadde ham der jeg ville. Sist jeg ombestemte meg underveis, bommet jeg også, sier Gerrard om straffen. 

Ikke lenge etter gjorde Liverpools kaptein opp for straffemissen.  Coutinho slo en corner fra venstre og Gerrard stanget inn 2-1 på ren og skjær vilje. Det var Gerrards 118. scoring i Premier League og kanskje var det hans aller siste mål foran The Kop.  

Etter kampen lovet han å gjøre sitt beste for at det ikke skulle være hans siste mål. 

– Det er fortsatt én kamp igjen hjemme. Jeg gir ikke opp. Men dersom det blir det siste er jeg glad for at det var vinnermålet, sier han. 

Liverpool har igjen Chelsea borte, Crystal Palace hjemme og Stoke borte. QPR har Manchester City borte, Newcastle hjemme og Leicester borte igjen.