HÅPER: Alexander Bonsaksen håper kameraten Mats Zuccarello Aasen kan være raskt tilbake, siden han ikke har hatt hjernerystelse tildligere.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HÅPER: Alexander Bonsaksen håper kameraten Mats Zuccarello Aasen kan være raskt tilbake, siden han ikke har hatt hjernerystelse tildligere.  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Kameraten om Zucca: –Han hadde gledet seg i hele år

Alexander Bonsaksen (28) er lei seg på kameratens vegne, etter at New York Rangers-vingen kanskje går glipp av hele sluttspillet. 

Ostrava (TV 2): - Jeg snakker med ham daglig, og det stemmer at han har fått hjernerystelse. Det er veldig kjedelig, for det har jo vært målet for ham og hele laget å nå langt i sluttspillet, sier Bonsaksen til TV 2.

Livesenter: Følg Norge-USA fra kl. 20.15

Bestekameraten hans, Mats Zuccarello Aasen, fikk en puck i hodet i den femte åttendelsfinalen mot Pittsburgh Penguins etter et uheldig skudd fra lagkamerat Ryan McDonagh. Etter kampen fikk nordmannen påvist hjernerystelse, og måtte overnatte på sykehus for observasjon.

Nå går han ifølge amerikanske medier glipp av kvartfinale-serien mot Washington Capitals, og kanskje står hele sluttspillet i fare.

- Det er veldig synd

Alexander Bonsaksen gikk selv til finale i det finske sluttspillet, og syns det er kjipt at kameraten kanskje må se sesongens høydepunkt fra sidelinjen.

- Han har gledet seg til sluttspillet i hele år, og Rangers fikk best mulig utgangspunkt ved å vinne serien. Så det er veldig synd for både han og laget at han ikke er med i denne runden, og kanskje ikke noe mer i sluttspillet i det hele tatt. Det vet vi jo ikke, understreker Bonsaksen.

- Hva har han sagt til deg om hvordan han føler seg?

- Nå er det bare for han å slappe av. Det er jo vanlig prosedyre ved hjernerystelse at man hviler og ikke ser for mye på TV og sånne ting. Men det er kjedelig da. Det er ikke akkurat stilig å ligge på en sofa eller i en seng store deler av dagen, sier han med et smil.

Ikke hatt hjernerystelse før

Det som er positivt for Zuccarello er at han ifølge kameraten ikke har hatt hjernerystelse tidligere, og derfor har større sjanse til å komme fortere tilbake.

- Etter at det skjedde sa bare at han fikk et skudd i hodet, oga at han var litt groggy etterpå. Ikke noe mer. Det er umulig å si hvor lenge han må vente, men jeg tror ikke han har hatt hjernerystelse før. I alle fall ingen alvorlig. Så han kan være raskt tilbake, og det kan ta tid.  Det er sånn man ikke vet, men jeg krysser fingrene, sier 28-åringen.

Zuccarellos New York Rangers tapte torsdagens kamp 1-2 mot Washington Capitals ett sekund før full tid. Dermed leder hovedstatslaget 1-0 i kamper før andre kvartfinale lørdag.

Bonsaksen og resten av det norske landslaget fikk en tøff start på VM etter et 2-6-tap for Russland. Lørdag kveld 20.15 står USA for tur.