VIL SPARE GULLKALVEN: Diego Costa kan få etterlengtet hvile. Dersom Chelsea slår Crystal Palace og blir seriemester søndag, vil Costa trolig få god tid til å lege skaden som har plaget ham denne sesongen. Reuters / Andrew Couldridge
VIL SPARE GULLKALVEN: Diego Costa kan få etterlengtet hvile. Dersom Chelsea slår Crystal Palace og blir seriemester søndag, vil Costa trolig få god tid til å lege skaden som har plaget ham denne sesongen. Reuters / Andrew Couldridge

Diego Costas sesong kan være over

José Mourinho vil ikke ta noen sjanser med superspissen.

Se Chelsea-Crystal Palace søndag kl. 14.30 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Diego Costas strålende debutsesong i Premier League kan være over. Chelsea-manager José Mouriho bekrefter at han ikke vil ta noen som helst sjanse med den spanske superspissens helse.

På en pressekonferanse i forkant av det som kan bli en tittelfest på Stamford Bridge søndag, opplyste Mourinho de fremmøtte om at Costa ikke blir klar til kampen mot Crystal Palace.

– Han har ikke fått noe tilbakefall, men det er ikke verdt å ta sjansen, sier Mourinho.

Costa, som har scoret 19 mål på 24 kamper i Premier League denne sesongen, har ikke spilt for blåtrøyene siden hjemmekampen mot Stoke 4. april. Mourinho innrømmer at han trolig ville tatt sjansen på å bruke Costa mer dersom Chelsea hadde trengt det, men gode resultater har gitt Costa tid til å lege skaden.

– Det er en sjanse for at vi ikke bruker ham mer denne sesongen. Dersom vi vinner på søndag, kommer han nok ikke til å spille mot Liverpool. Dersom vi ikke vinner på søndag, kommer han nok til å spille mot Liverpool. For øyeblikket jobber vi etter resultater, og dersom vi ikke trenger det, kommer han nok ikke til å spille, sier Mourinho.

En hamstringskade har holdt Costa ute av spill. Det er den samme skaden som har plaget den brasilianske-fødte spanjolen gjentatte ganger denne sesongen. 

– Jeg vil ikke si at han trenger en lang ferie, men han trenger en periode med god trening. Vi forbereder en god plan for ham i ferien der han kan kombinere ferie og trening med våre folk, sier Mourinho.

Med Costa på tribunen kan Chelsea formelt bli seriemester søndag. Seier mot Crystal Palace vil gjøre de blå til mestere foran egen supportere for fjerde gang i Premier League-æraen. 

Mourinho kunne også fortelle at Loic Rémy er tilbake i troppen etter et skadeavbrekk. Dermed har Chelsea flere strenger enn Didier Drogba å spille på helt fremst på banen.