DOLLARGLIS: Floyd Mayweather(t.v.) og Manny Pacquiao har grunn til å glise i forkant av «Fight of the Century». Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP
DOLLARGLIS: Floyd Mayweather(t.v.) og Manny Pacquiao har grunn til å glise i forkant av «Fight of the Century». Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP

Milliard-duellen: Mayweather-Pacquiao i tall

Sjekk tallene som gjør at Floyd Mayweather og Manny Pacquiao kan le hele veien til banken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til søndag er det klart for det mange anser som tidenes største boksekamp når Floyd Mayweather og Manny Pacquiao møtes til dyst i Las Vegas.

Etter nærmere seks års ventetid får en hel bokseverden endelig servert det som har blitt døpt «Fight of the Century».

Livesenter: Følg stormatchen med TV 2 fra kl. 03 natt til søndag. Matchstart er kl. 05.

Grådig Mayweather

Om Mayweathers møte med Pacquiao er tidenes sportslige boksebegivenhet kan diskuteres - men det er ingen tvil om at det økonomiske aspektet ved kampen er noe verden aldri har sett maken til.

Stjernemøtet forventes å gi de to kamphanene totalt 2,3 milliarder kroner seg imellom. 

Ifølge ESPN vil pengene bli delt 60-40 fordel Mayweather. Grunnen til det skal være at 38-åringen ikke var villig til å gå med på mindre for å gå i ringen mot Pacquiao.

Fordelingen vil isåfall bety at amerikaneren ender opp med i overkant av 1,4 milliarder, mens Pacquiao må ta til takke med «bare» drøye 950 millioner.

Mayweather ble kåret til verdens best betalte idrettsutøver i 2014 av det anerkjente amerikanske finanstidsskriftet Forbes. Helgens kamp vil sannsynligvis gjøre at han beholder den statusen også i 2015. Pacquiao var nummer elleve på den eksklusive listen.

Om Pacquiao kommer dårligst ut av selve kampinntektene, kan han ta igjen deler av det på andre områder. Der fotballklubbene tjener sine største penger på draktsponsing, er shortsen boksernes gullgruve på sponsorsiden. Rapporter skal ha det til at Pacquiao har inngått avtaler verdt i overkant av 17 millioner kroner for shortspryd.

Historisk TV-begivenhet

Det forventes at tre millioner mennesker skal se kampen på TV gjennom såkalt «pay-per-view» - at seerne betaler en sum for å få tilgang på begivenheten.

I USA må du ut med i underkant av 800 kroner for å få tilgang , mens nordmenn slipper unna med «bare» 499.

Oppholder du deg derimot i Mexico, vil kampen være kostnadsfri. Grunnen til det er at landet faktisk er en av kampens hovedsponsorer.

I tillegg er meksikanske Tecate kampens offisielle øl - noe som kostet det Heineken-eide merke rundt 44 millioner kroner.

Om seertallene står til forventningene, vil TV-inntektene ligge på rundt den samme summen som bokserne selv får - altså i overkant av 2,3 milliarder kroner. 

Det vil isåfall bli tidenes mest sette boksekamp på betalings-tv.

Gamblingsiden Sports Interaction har i dagene før kampen tilbudt folk å sette penger på om antall seere vil være over eller under 3,48 millioner.

Brutale billettpriser

Et mye omtalt tema ved kampen er billettprisene. Kun drøye 500 av de totalt 16 000 setene ble gjort tilgjengelig for vanlig publikum - og da de ble lansert 24. april tok det mindre mindre enn ett minutt før samtlige var rasket bort.

Prisene på det begrensede antallet billetter lå mellom 12 000 og 60 000 kroner.

De resterende setene ble delt ut til de ulike selskapene som står bak kampen, inkludert promoteringsselskaper, MGM Grand Hotel samt HBO og Showtime som sammen står bak pay-per-view-ordningen.

Flere av de drøyt 15 500 billettene har blitt lagt ut på andrehåndsmarkedet StubHubOg synes du prisene på de opprinnelige 500 billettene var i overkant, er andrehåndsmarkedet av en helt annen dimensjon.

De dyreste observerte billettene på StubHub har ligget på i underkant av tre millioner kroner.

Drøye 36 timer før kampstart måtte du ut med litt over 600 000 for å sikre deg såkalte «Floor Side»-seter. De billigste setene kostet rundt 22 000 kroner.

Bookingbonanza og gamblinghysteri

Tar du deg først råd til å bivåne den historiske duellen fra sidelinjen, er det også på sin plass med et eksklusivt sted å bo.

Vegas' egne bookingnettsted, Vegas.com, opplevde en reservasjonsøkning på nærmere 1000% for datoene 1. og 2. mai dagen etter kampen ble annonsert.

Ønsker du det beste av det beste, vil en suite på ærværdige Caesars Palace på kampdagen koste deg drøyt 400 000 kroner ifølge BBC.

Og befinner du deg først i verdens gamblinghovedstad, er det på sin plass å sette noen kroner på din favoritt.

Ifølge lokale rapporter vil det trolig være over 800 millioner kroner i spill på kampen når gongongen går, noe som vil gjøre det til (om man ser vekk fra fotball) tidenes suverent største sportslige spilleobjekt.