KLARE FOR VM I TRONDHEIM: Fra venstre: Arvid Wisløff, Per Lund, Kari Hovin Kjølle, Otto Ulseth, Siri Darell, Ola Evjen, Kari Sylten, Erik Andresen og Tove Moe Dyrhaug.
Foto: Claes-Tommy Herland/Skiforbundet / NTB scanpix
KLARE FOR VM I TRONDHEIM: Fra venstre: Arvid Wisløff, Per Lund, Kari Hovin Kjølle, Otto Ulseth, Siri Darell, Ola Evjen, Kari Sylten, Erik Andresen og Tove Moe Dyrhaug. Foto: Claes-Tommy Herland/Skiforbundet / NTB scanpix

Nå har Trondheim sendt søknaden til ski-VM 2021

Kan få mesterskapet ti år etter Oslo.

Foreløpig er det usikkert hvem som blir motstandere, men det som er helt sikkert er at Norge er med i kampen om å få ski-VM i 2021.

Norges Skiforbund skriver på sine nettsider at søknaden om å bli VM-arrangør i 2021 i Granåsen i Trondheim ble sendt til Det internasjonale skiforbundet (FIS) denne uken.

Skipresident Erik Røste, Trondheim-ordfører Rita Ottervik og generalsekretæren i skiforbundet, Stein Opsal undertegnet søknaden før den ble sendt til FIS med president Gianfranco Kasper i spissen.

Fristen for å søke var satt til 1. mai, og det blir krevd en ny og mer omfattende søknad innen 1. september.

Norge hadde ski-VM i nordiske grener sist i Holmenkollen i 2011. Det ble et fantastisk mesterskap og en folkefest, og nå håper man i skikretser på noe tilsvarende, men i Trondheim

Avgjørelsen om hvem som kommer til å få mesterskapet i 2021 blir tatt av FIS i 2016, og dersom Norge skulle vinne fram, blir det i så fall sjette gang dette mesterskapet går på norsk jord. (©NTB)