Disse er videre i kampen om «publikumsprisen»

To TV 2-favoritter kan vinne den gjeveste prisen under Gullruten i Bergen 9. mai. 

Årets Gullruten går av stabelen neste lørdag i Bergen, og en av de aller gjeveste prisene, publikumsprisen, er det folket i de tusen hjem som skal stemme fram. 

Etter 86.000 stemmer så langt i kåringen, er TV 2-favorittene Kadafi Zaman (41) og Truls Svendsen (42) blant de fire som kan vinne, skriver VG

De kjemper mot NRKs sportanker Anne Rimmen (33), kjent fra sportssendingene, Monsen på villspor og idrettsgallaen, og TV Norges sinnasnekker Otto Robsahm (47).

Nominert for nyhetsdekning

TV 2s nyhetsreporter Kadafi Zaman er nominert for sin innsats som krimjournalist, og han markerte seg spesielt da han ble kalt «muslim-jævel» på direktesendt TV under Pagidas demonstrasjon i Oslo i januar.

Han fortsatte sendingen like rolig og stødig.

– Jeg synes dette er veldig stort. Jeg trodde aldri at jeg skulle være blant topp fire på en liste med så mye bra mennesker. Jeg vil gi en stor takk til alle som har stemt, sier Kadafi Zaman til TV 2 fredag.

Kan vinne for andre år på rad

Også TV 2-komikeren Truls Svendsen er nominert til prisen. I fjor var det han som stakk av med den jeve prisen, og nå kan han vinne igjen. Også i år har han utmerket seg, både med Tjukken og Lillemor, hvor han gikk over Grønland sammen med Cecilie Skog (40), og med dramakomedien Meglerne.

– Det er like stas i år som i fjor! Dette er en viktig pris, så da publikum fulgte med i fjor, var det stas. At de følger med i år er også helt gull! Man kan ikke være noe annet enn glad nå, sier Svendsen til VG.

Det er ikke lenger mulig å stemme.