VIL HA POENGTREKK: Jose Mourinho, her i samtale med dommer Mark Clattenburg, ønsker strengere straffer for klubber som bryter UEFAs Financial Fair Play-regler. (AP Photo/Tim Ireland)
VIL HA POENGTREKK: Jose Mourinho, her i samtale med dommer Mark Clattenburg, ønsker strengere straffer for klubber som bryter UEFAs Financial Fair Play-regler. (AP Photo/Tim Ireland)

Mourinho mener Manchester City burde blitt straffet med poengtrekk

José Mourinho langer ut mot Manchester City.

Se Chelsea-Crystal Palace på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo søndag klokken 14.30

Manchester City ble i fjor straffet for ikke å holde seg innenfor UEFAs Financial Fair Play-regler.

Klubben fikk en bot på en halv milliard kroner. I tillegg fikk Manchester City bare lov til å melde på 21 spillere i årets Mesterliga-tropp, mot 25 som de øvrige klubbene.

Vil ha poengtrekk
Den straffen er for mild, mener Chelsea-manager José Mourinho.

– Jeg synes det er urettferdig at Manchester City må betale en halv milliard for overskride Financial Fair Play-reglene. I stedet burde de blitt straffet med poengtrekk. Vår eier Roman Abramovitsj ønsker å respektere Financial Fair Play-reglene. Han ønsker ikke å havne i en negativ spiral der man betaler bøter, sier Mourinho ifølge Daily Mail.

– Financial Fair Play-reglene gir en fordel til klubber som Real Madrid, Barcelona og Bayern, som har store tilskuerbaser og som tjener mye på sponsing og salg av varer. I Chelsea ønsker vi ikke å betale bøter. Vi lever med det vi produserer, fortsetter Mourinho.

Savner motstanderen Ferguson
I et intervju med Det portugiske fotballforbundets offisielle tidsskrift snakker også Mourinho om forholdet sitt til Sir Alex Ferguson. Han ble spurt om han savner skotten.

– Jeg savner ikke mannen, for vi snakker ofte sammen nå. Både på telefon og personlig. Vi møtes i London og Paris, men jeg savner motstanderen Ferguson. Jeg pleide alltid å stille ham mange spørsmål. Jeg husker at jeg pratet med ham før Manchester United-Real Madrid i mars 2013. Vi hadde begge sommerfugler i magen, og jeg spurte ham: «Vil dette noengang endre seg?» Da sa han til meg: «Nei, slik vil det være helt til du slutter».