Eggen: – Kan bli like gode som Rosenborgs 1999-utgave

Men trenerlegenden Nils Arne Eggen mener årets Rosenborg-utgave fremdeles har mye å gå på.

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborg slo oppskriftsmessig Start 3-2, topper tabellen og er fremdeles ubeseiret etter fem serierunder.

Trenerlegenden Nils Arne Eggen var på plass på Lerkendal torsdag etter sin nyreoperasjon, og likte det han fikk se av Rosenborg mot Start.

– Rytmen var mye bedre i andreomgang, og det ble mer åpninger på sidene. Men overtaket kom ikke før et stykke ut i andreomgang, oppsummerer Eggen overfor TV 2 Sporten etter å ha sett RBK slå Start 3-2.

– Derfor var det en sånn middels kamp for Rosenborg. Det var en viktig seier, men Rosenborg har fremdeles mye å gå på, fortsetter han.

– Kan bli like gode som 99-utgaven
Rosenborg har ikke startet sesongen bedre siden 2003. Eggen mener imidlertid årets lag er et stykke unna tidenes RBK-utgave.

– Det kan bli veldig bra, men det er et relativt godt stykke igjen. Da vi var best var vi rangert som nummer 13 i Europa. Og da tenker jeg på 1999-utgaven, poengterer Eggen.

– Men det er ingen grunn til at dette laget kan bli like godt. Da må de fortsette å utvikle seg hele tiden, understreker han.

Roser trenerduoen
Han mener trener Kåre Ingebrigtsen og assistenttrener Erik Hoftun har lykkes godt med de grepene duoen har foretatt denne sesongen.

– All ære til Kåre og Erik, de har gjort en kjempejobb. De er søkende etter nye løsninger hele tiden, roser Eggen.

Nils Arne Eggen fikk en ny nyre av datteren sin, Kristin, tidligere i vår, og er nå tilbake i toppform.

– Jeg har jo fått ei nyre som er bare 48 år gammel, så jeg skal begynne å løpe jeg nå, humrer Nils Arne Eggen, tilsynelatende i storform rett etter Rosenborgs 3-2-seier over Start på Lerkendal.

– Skal jo ikke spille på søndag
– Du virker å være i storform nå?

–  Ja, men det er jeg ikke altså, så jeg spiller ikke på søndag.

– Hvordan er det å være tilbake på Lerkendal?

– Det er ålreit! Men det var ålreit i Oslo og. Norsk helsevesen er i Champions League, avslutter han.