Endelig jubel for Viking og Jonevret

Viking har fått en helsvart start på sesongen, men reiste seg mot Sandefjord.

Sandefjord - Viking 1-2 (0-0):

Komplett.no Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Arne Larsen Økland har trukket seg som direktør og trener Kjell Jonevret er på utgående kontrakt. 

Både administrativt og sportslig har Viking slitt stort denne sesongen. Før oppgjøret i Sandefjord hadde Viking tapt 0-1 mot Stabæk og 1-4 mot Rosenborg i Stavanger.

Men i torsdagens Tippeliga-oppgjør mot Sandefjord fikk Stavanger-klubben endelig noe å juble for.

Sandefjord ble slått 2-1 takket scoringer av Suleiman Abdullahi og Veton Berisha etter pause. 

– Vi har snakket mye om alt annet enn fotball denne uken, derfor var det deilig med denne seieren. Det gir litt kanskje litt arbeidsro, sa Vikings pressede trener Kjell Jonevret etter kampen.

– Det var et litt nervøst Viking utpå der, men det var utrolig viktig for oss med tre poeng til slutt, konstaterte svensken til C More.

I andre omgang skapte Sandefjord en rekke sjanser og det var fullt fortjent at Cheikhou Dieng utlignet til 1-1 etter 78 minutters spill.

Men åtte minutter før slutt felte tidligere Viking-spiller Aleksander Gabrielsen Bödvarsson innenfor Sandefjord 16-meter, og Viking fikk straffe. Den satte Veton Berisha sikkert mellom stengene.

Kampen sett under ett var det imidlertid fortjent av blåtrøyene sikret seg sesongens første borteseier og andre trepoenger totalt.

– Det var en tøff kamp med to lag som kjemper om poeng, mente Vikings Andre Danielsen.

I første omgang produserte Viking de største sjansen, og fikk blant annet en scoing av Kristoffer Haugen annullert. Etter seieren klatret Viking opp til en foreløpig 9. plass på tabellen.