VIL UTENLANDS: Daniel Sørvik ble GET-ligaens mestproduserende back med 58 poeng i serien. Nå ser Vålerenga ut til å miste 25-åringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VIL UTENLANDS: Daniel Sørvik ble GET-ligaens mestproduserende back med 58 poeng i serien. Nå ser Vålerenga ut til å miste 25-åringen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sørvik på vei vekk fra Vålerenga

25-åringen har fått konkrete tilbud fra Sverige.

Ostrava (TV 2): – Per nå er det ganske stor sansynlighet for at jeg drar fra Vålerenga, sier Daniel Sørvik til TV 2 etter torsdagens trening i den tsjekkiske VM-byen Ostrava.

Sørviks kontrakt med Vålerenga gikk ut etter denne sesongen, og til tross for Oslo-lagets svake kollektive pretasjon har 25-åringen hatt en sterk sesong.

Han ble GET-ligaens mestproduserende back i seriespillet med 58 poeng.

Tilbud fra Sverige og Tyskland
Etter det TV 2 kjenner til skal Sørvik ha fått et konkret tilbud fra den svenske allsvenskan-klubben AIK, og Oslo-klubben forteller at Sverige er interessant.

– Alle tilbud er interessante, så jeg og agenten tar det som det kommer, sier han.

Sørvik innrømmer Oslo-gutten også at det er interesse fra Tyskland.

– Jeg ønsker meg til en klubb der jeg kan utvikle meg og bli en bedre hockeyspiller. Om det er i Sverige eller Tyskland får tiden vise. Jeg er jo 25 år nå, så hvis det kommer en bra mulighet så må jeg prøve lykken i utlandet, understreker han.

– Mener du at du er på topp av karrierén din nå?

– Per dags dato har jeg vel ikke vært bedre enn det jeg er nå nei, sier 25-åringen.

VM kan avgjøre fremtiden
Sørvik legger ikke skjul på at det VM blir avgjørende for hvor karrierén fortsetter.

– Jeg har fått noen konkrete tilbud, og litt ymse. Jeg tror de fleste ville se meg i VM først før de bestemmer seg, forklarer han.

– Hvor viktig blir VM for deg?

– VM blir veldig viktig. Det er jo det største utstillingsvinduet en norsk spiller kan ha, så det er viktig å prestere både som individ og som lag nå, avslutter Sørvik - som deltar i sin tredje VM-turnering.

Det norske landslaget åpner VM mot regjerende verdensmester Russland fredag kveld.