TØFF OPPVEKST: Manny Pacquiao levde i ekstrem fattigdom, men nå er han blitt et nasjonalt ikon på Filippinene.  AFP PHOTO / JOHN GURZINSKI
TØFF OPPVEKST: Manny Pacquiao levde i ekstrem fattigdom, men nå er han blitt et nasjonalt ikon på Filippinene. AFP PHOTO / JOHN GURZINSKI

Boksestjernen rømte hjemmefra da faren spiste familiens hund

Manny Pacquiao har hatt en meget spesiell oppvekst.

Natt til søndag, klokken 05.00 norsk tid, går en av tidenes største boksekamper av stabelen i Las Vegas.

Floyd Mayweather junior mot Manny Pacquiao er duellen en hel bokseverden har ventet på siden ryktene om en mulig kamp først begynte å svirre i 2009.

Kampen vil bli den dyreste i sportens historie - eksperter mener den vil generere over to milliarder kroner. Billettprisene har en stor del av æren for det - de billigste setene ligger på drøye 12 000 kroner. Skal du sitte «ringside», kan det koste deg nærmere to millioner kroner.

Pacquiao har kontoen full av penger nå, men slik har det ikke alltid vært. Oppveksten til boksestjernen har vært alt annet enn A-4.

Manny Pacquiao rømte hjemmefra da han var 12 år. Grunnen? Faren spiste (!) familiens hund. Pacquiao levde fra hånd til munn i ungdomsårene. Det er trener Freddie Roach som letter på sløret.

– Han bodde på gaten. Der kjøpte han doughnuts fra en doughnuts-butikk, og solgte dem videre med et lite overskudd. Han bodde i en pappeske, men kjempet seg gjennom det. Som 14-åring ble han proff, og se hva mannen er blitt til i dag, sier Roach ifølge Daily Mail.

– Filippinene er et fattig land. Det er ikke noe velferdssystem. Hvis man ikke har penger eller jobb, gjør man alt for å overleve, fortsetter Roach. 

Og det er ingen tvil om at Pacquiao er en overlever. I dag er han den desidert største stjernen på Filippinene.

– Det er helt utrolig. Jeg var på bursdagen hans, og da var presidenten der. Det var 5000 gjester, og 10 000 mennesker som sto utenfor. Han er et ikon fordi han representerer håpet til så mange folk. Når han bokser er det ingen kriminalitet på Filippinene. Da sitter nemlig alle inne for å se på. Han har kommet langt, og nå vil han inn i politikken. Det blir to år til med boksing, som går han inn i politikken, sier Roach.