FEST: Onsdag kveld holder Gunhild og Petter Stordalen hemmelig middag for 150 venner på The Thief i Oslo. Foto: TV 2/Scanpix
FEST: Onsdag kveld holder Gunhild og Petter Stordalen hemmelig middag for 150 venner på The Thief i Oslo. Foto: TV 2/Scanpix

Gunhild Stordalen takker vennene for støtten med hemmelig middag 

Onsdag kveld samler Petter og Gunhild Stordalen 150 gjester på luksushotellet «The Thief». 

Ifølge VG har Gunhild og Petter Stordalen invitert 150 venner til middag på Stordalens hotell The Thief i Oslo onsdag kveld. 

Gode venner 

Bakgrunnen for invitasjonen fra Stordalen skal være at Gunhild ønsker å takke de som har støttet henne gjennom sykdomsforløpet og den tøffe behandlingen i Nederland. 

Etter det TV 2 vet har Petter og Gunhild Stordalen vært svært opptatt av at festen skulle være privat, og at de ikke ønsket presse til stede. De har derfor oppfordret de inviterte til sterkt hemmelighold rundt festen.

Festen omtales som en middag med gode venner, og skal ikke være et substitutt for Stordalens årlige 16. mai-fester. Hotellkongen har som kjent bestemt seg for å ikke arrangere en slik fest i år.

Det ble i november i fjor kjent at Gunhild Stordalen (36) lider av den alvorlige sykdommen systemisk sklerodermi. Det siste halve året har Gunhild Stordalen gjennomgått behandling i Nederland. 

I slutten av mars gjestet Stordalen Skavlan, hvor hun stilte uten parykk. I ettertid har hun blitt hyllet for det – av andre som lider av samme sykdom eller kreftsyke som mister håret. 

Sjelden sykdom 

Sykdommen til Stordalen gjør at huden blir tykk og stiv, og bevegeligheten begrenses. Den angriper også organer som fordøyelseskanalen, lungene, hjertet og nyrene. I de mest alvorlige tilfellene er forventet levetid kun et par år for de som rammes.

Sykdommen er svært sjelden. I USA regnes det med ca. 70 mannlige tilfeller og 270 kvinnlige tilfeller per 100.000 innbyggere.