TRUER MED SØKSMÅL: Bruce Jenner er en av verdens mest paparazzijagede kjendiser på grunn av kjønnsskiftet han går igjennom, og får knapt gå i fred. Foto: Stella Pictures
TRUER MED SØKSMÅL: Bruce Jenner er en av verdens mest paparazzijagede kjendiser på grunn av kjønnsskiftet han går igjennom, og får knapt gå i fred. Foto: Stella Pictures

Bruce Jenner truer med søksmål etter ulovlige kjolebilder

Fotografene var over en kilometer unna da de tok bilder av Jenner i stripete kjole.

OL-vinner og realitystjerne Bruce Jenner (65) er for tiden en av verdens mest jagede kjendiser, og får ikke gå et eneste øyeblikk i fred etter at han gikk ut offentlig og fortalte at han vil leve resten av livet som kvinne.

Nå har en serie med kjolebilder skapt stor debatt i USA. Bildene viser Jenner ikledd en stipete, svart og hvit kjole mens han røyker. Bildene er veldig uklare og kan være tatt fra så mye som en halvannen kilometers avstand, skriver US Weekly.

Ulovlige bilder med telelinse

Flere store medier, blant dem CNN og Daily News, har trykket bildene på sine forsider med titler som: «Fanget på kamera: Bruce Jenners nye utseende?»

Men nå opplyser Jenner at han ønsker å saksøke bildebyrået fordi bildene er ulovlige. Ifølge loven i California er det nemlig ulovlig å ta bilder med telelinser som invaderer privatlivet i private situasjoner og familieaktivitet.

– Bildene er helt klart tatt fra en veldig lang avstand med spesialutstyr. Bruce Jenner vil forsvare sin rett til privatliv, sier Jenners advokat, Marty Singer.

– En vanskelig forandring

Jenner går for tiden igjennom en kjønnskorrigerende prosess, og i et intervju før helgen sa han at Gud har gitt han sjelen til en kvinne.

Kim Kardashian fortalte i et intervju mandag at Jenner får støtte av hele familien, selv om det ikke bare har vært lett.

– Det er fortsatt en tilvenningprosess, vi får familieterapi og vi er veldig nære hverandre. Det har vært en vanskelig forandring. Det er en daglig prosess, sier hun.

Guider familien gjennom det

Hun forteller at de har hatt mange følelsesladde familiemøter, og at det er mye de må finne ut av. Skal de kalle stefaren for han eller hun? Hvordan vise respekt for avgjørelsen?

– Han har gjort en god jobb med å guide oss gjennom dette, sier Kardashian, og mener at Jenner kan bli omtalt som «han» inntil kjønnsforandringen er gjennomført.

Se hele intervjuet med Jenner på TV 2 Sumo eller på TV 2 Bliss lørdag 19:45.