Statens Vegvesen oppfordrer til bedre samhandling mellom bilister og syklister, det skal blant annet 160 nye skilt hjelpe med. Foto: Statens vegvesen.
Statens Vegvesen oppfordrer til bedre samhandling mellom bilister og syklister, det skal blant annet 160 nye skilt hjelpe med. Foto: Statens vegvesen.

Dette skiltet skal komme opp over hele landet

Skjønner du hva det betyr?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

160 "Del veien"-skilt blir nå montert på veier i hele landet. Det skriver ta.no.

– Med kampanjeskilt langs veien treffer vi folk akkurat når de kjører eller sykler, altså når de utfører den atferden vi ønsker å påvirke. Vi håper skiltene kan bidra til at både bilister og syklister tar mer hensyn til hverandre, søker blikk-kontakt og gir tydelige tegn, sier Signe Gunn Myre, prosjektleder i Statens vegvesen.

Thor Hushovd er med

De nye skiltene står i stil med de som allerede står oppført langs flere motorveier i landet, men retter seg mot bilister. Nettopp for å gjøre syklister og bilister mer hensynsfulle overfor hverandre.

Tirsdag ble den nasjonale kampanjen lansert, og med Vegvesenet på laget, er Thor Hushovd.

– Jeg tror det er viktig å sette fokus på dette. Og dette går begge veier. Det finnes gale bilister og det finnes gale syklister, har syklisten tidligere uttalt overfor NRK Sørlandet.

Testet ut i Oslo

– For å lykkes med å nå ut til bilistene, må vi komme så tett på som mulig. Der aggresjonen utarter, og der syklister kan bli oversett i dødvinkelen eller sneiet ved farlige forbikjøringer. I år snakker vi derfor aller mest med bilistene, det er der vi ser at utfordringene er størst nå, sier Myre.

Kampanjen ble lansert allerede i 2013, og «Del veien»-skilt har allerede blitt testet ut i Maridalsvegen i Oslo.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ta.no - her:

LES OGSÅ: Klaget på feil skilt – slapp fartsbot.