SVIN PÅ GRILLEN: I mandagens andre oppgave, var det pulled pork som stod på menyen. Her er Sylvia og Luis' vinnerrett avbildet. Foto: TV 2
SVIN PÅ GRILLEN: I mandagens andre oppgave, var det pulled pork som stod på menyen. Her er Sylvia og Luis' vinnerrett avbildet. Foto: TV 2

Slik lager du pulled pork-miniburgere med amerikansk vri

Få Sylvia og Luis' vinneroppskrifter fra Norges Grillmester.

Amerikansk BBQ var temaet i mandagens episode av Norges Grillmester. I tillegg til å lage grillspyd med kylling, kongereker og kjøttboller, måtte de gjenværende deltakerne også lage pulled pork, altså langtidsstekt svin, på to forskjellige måter. 

Akkurat som i forrige program, var det søskenparet Sylvia og Luis Vavik som stakk av med seier og tittelen «ukens grillmestere».

Få oppskriftene deres nedenfor!

Grillspyd med kylling, Chipotle kjøttboller, hvitløksmarinerte kongereker og maissalat

GRILLSPYD: Kylling, scampi og kjøttboller stod på menyen i første oppgave av mandagens Norges Grillmester. Her er Sylvia og Luis' versjon. Foto: TV 2
GRILLSPYD: Kylling, scampi og kjøttboller stod på menyen i første oppgave av mandagens Norges Grillmester. Her er Sylvia og Luis' versjon. Foto: TV 2

 

Marinert kylling

  • 2 kyllingfileter
  • 1 øl
  • 3 dl hønsebuljong
  • 4 hvitløksfedd
  • ½ løk finhakket
  • 1 sitron
  • 1 ss salt
  • 1 ss pepper

Skjær filetene i biter, miks alle ingrediensene og la stå og marinere. Tre på spyd, sett på grill, stek i ca. 8 min på hver side.

Scampi

  • 1 ss spisskummen
  • 5 hvitløksfedd
  • 3 ss olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Marinere i alle ingrediensene. Tre på spyd stek i ca. 4 min på hver side.

Chipotle-kjøttboller

  • 400 g kjøttdeig
  • 2 ss chipotle tabasco
  • 1 egg
  • 1 ss hvitløkspulver
  • 1 ss pepper

Bland alle ingrediensene, lag runde boller, stek på grill, snu en gang. Tre på spyd når de er klare.

Maissalat

  • 2 maiskolber
  • 3 tomater
  • 1 løk
  • 1 bunt koriander
  • 1 ss salt
  • 1 lime

Skjær alt i terninger, finhakk koriander, grill mais på grill, skjær mais av kolbe og legg oppi salaten. Smak til med lime og salt.

Ranch-dressing

  • 3 dl kefir
  • 2 ss creme fraiche
  • En liten bunt dill en neve
  • Liten bunt estragon en neve
  • Liten bunt gressløk en neve
  • 1 lime
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Hakk urtene, og bland alt sammen, legg i kjøleskap. Smak til med lime, pepper og salt.

BEST FOR ANDRE UKE PÅ RAD: Søskenparet Sylvia (t.h.) og Luis imponerte dommerne mest to programmer på rad. Foto: Espen Solli/TV 2
BEST FOR ANDRE UKE PÅ RAD: Søskenparet Sylvia (t.h.) og Luis imponerte dommerne mest to programmer på rad. Foto: Espen Solli/TV 2

Texas BBQ saus:

  • 100 g smør
  • ½ løk
  • 2 fedd hvitløk
  • ½ paprika
  • 1 dl ketchup
  • 2 ss worchester sauce
  • 2 ss eddikk
  • 1 ss paprika pulver
  • 1 ss tabasco
  • 1 ts cayenne pepper
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 dl øl

Smelt smør og brun hakket løk, hvitløk og hakket paprika. Legg til krydder og rør godt. Ha så i resten av ingrediensene til det koker. Med stavmikser gjør du alt om til en saus. La småkoke i 10-15 min og rør om av og til.

BBBQ pulled pork slider og pulled pork tostada med coleslaw

Pulled pork

  • Svinekjøtt (svinenakke eller svinebog, for eksempel)
  • 2 ss Sennep
  • 2 ss Honning
  • 1 ss Stjerneanis
  • 1 ss Kanel
  • 1 ss Salt og 1 ss pepper
  • 1 ss Koriander
  • 1 ss Gurkemeie
  • 1 ss Oregano
  • 1 ss Timian
  • 1 ss Chilipulver

Smør honning og sennep rundt porken. Gni inn krydderblanding og legg i smokeren.

Coleslaw

  • ¼ kål
  • ¼ rødkål
  • 1 pastinakk
  • 1 gulrot
  • 1 creme fraiche
  • 1 sitron
  • 1 ts Salt
  • 1 Chili

Skjær alt i tynne snitt, bland sammen, rør med creme fraiche, smak til med sitron og salt.

Tostada

  • 5 dl maismel
  • 1 dl vann
  • ½ dl olje
  • 1 ss salt

Bland alt sammen i en bolle med hendene. Lag runde former, frityr lett til den blir hard.

Brød

  • 5 dl mel
  • 1 ss salt
  • 1 ss sukker
  • 100 gr smør
  • Litt hakket hasselnøtt, 4 stk.

Bland alt sammen, lag boller og la dem heve. Pensle med smør og dryss over hasselnøtt (finhakket).

Jalapeño cheddar cream:

  • 100 g cheddar
  • 200 g Philadelphia cream cheese
  • 2 ss Finhakket jalapeño
  • Ca ½ Paparika Finhakket
  • 1 st Finhakket chili
  • 50 g smør
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts paprikapulver

Ha smør og cheddar i en kasserolle og smelt. Ha i cream cheese og resten av ingrediensene. La småkoke og rør godt.

BBQ-saus med appelsin og Jack Daniels

  • Løk, 1/2 stk
  • Hvitløk, 2 fedd
  • 3 ss Worcestersaus
  • 1 ss Tabasco
  • 1 ss Paprikapulver
  • 2 dl Ketsjup
  • 1 dl appelsin juice
  • 1 appelsin
  • 2 dl Jack Daniels
  • 2 ss sherryeddik
  • 100 g smør

Smelt smør i en kasserolle. Tilsett finhakket løk og hvitløk. Tilsett ketsjup og worcestersaus og rør godt. Bland inn resten av ingrediensene. Av appelsinen skal bare innholdet være med. Men rasp gjerne litt skall uten å få med noe av det hvite! Når det koker, ta av varmen og bruk stavmikser. Smak til! La stå og småkoke i noen minutter.

Se Norges Grillmester mandager klokken 20.00 på TV 2.