TOPPBLOGGER: Intervjuet med Caroline Berg Eriksen ble ikke felt av PFU. (FOTO: STELLA PICTURES)
TOPPBLOGGER: Intervjuet med Caroline Berg Eriksen ble ikke felt av PFU. (FOTO: STELLA PICTURES)

Dagens Næringsliv frikjennes av PFU etter omstridt Fotballfrue-intervju

Januar-intervjuet med den kjente bloggeren ble klaget inn til PFU.

Caroline Berg Eriksen (27) fikk en tøff start på året etter at det ble kjent at fotballektemannen hadde skrevet falske kommentarer under falske navn i bloggen hennes.

Omstridt intervju

I et innlegg dagen etter skrev Eriksen selv at hun har mistet lysten på alt, og at det som holdt henne oppe var ektemannen og familien hennes.

Noen dager senere dukket det opp et åtte sider langt intervju med Eriksen i Dagens Næringsliv. En leser klaget artikkelen inn for PFU fordi hun mente det var problematiske koblinger mellom journalisten som skrev saken og Caroline Berg Eriksens management, skriver Kampanje

Bær vise åpenhet

I dag ble det altså bestemt at Dagens Næringsliv frikjennes av PFU. Sekretariatet i PFU mener avisen ikke har brutt Vær Varsom-plakatens presseetiske regler.

- Til tross for Forsangs (journalisten, red.anm) dokumenterte vennskap med Rønningen (Eriksen PR-rådgiver, red. anm), legger utvalget til grunn for sin vurdering DNs egen beskrivelse av hvordan intervjuet kom i stand og hvordan det ble gjennomført. Ut fra dette, mener utvalget at Forsang i møte med Berg Eriksen ikke har brutt kravene i Vær Varsom-plakatens punkt 2.2, hva gjelder integritet og uavhengighet. Med hensyn til Vær Varsom-plakatens punkt 2.3, har utvalget tidligere uttalt at mediene bør vise åpenhet om forhold som kan påvirke redaksjonelle medarbeideres habilitet, heter det i innstillingen.

Journalist Jonas Forsang sa opp jobben sin i Dagens Næringslivs featureredaksjon for tre uker siden, men kommer til å fortsette som frilanser for avisen, melder Dagbladet.