STORT SAVN: Lagkameratene merker at Mats Zuccarello Aasen ikke er på trening for tiden. Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports
STORT SAVN: Lagkameratene merker at Mats Zuccarello Aasen ikke er på trening for tiden. Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports

Lagkameratene savner Zuccarello allerede

– Det er stillere uten ham, sier stjernekeeper Henrik Lundqvist.

New York Rangers vet ikke når Mats Zuccarello Aasen er tilbake på isen. Den norske stjernespilleren er satt ut av spill på ubestemt tid med det som trolig er en hjernerystelse.

Det var i den femte og siste kampen mot Pittsburgh Penguins at Zuccarello måtte forlate isen da et skudd fra lagkamerat Ryan McDonagh traff ham i hjelmen.

– Stillere uten Zucca
Livet uten Zucca er ikke det samme, forteller lagkameratene.

– Ja, det blir litt annerledes. Det er stillere ute på isen, sier stjernekeeperen Henrik Lundqvist til nettstedet northjersey.com.

For Zuccarello Aasen er ikke bare en viktig mann på isen. I garderoben og på trening er nordmannen mannen som får Rangers-gutta til å smile.

– En morsom fyr
Han liker å gni det inn når han ydmyker Lundqvist på Rangers-trening. I tillegg til å briljere på isen er Zucca en humørspreder og et sosialt samlingspunkt.

– Han er en morsom fyr. Han sørger for at garderoben er i vater. Han vet når han skal tulle og tøyse, og han er en herlig hockeyspiller, sier Kevin Hayes.

Rangers har veteraner som kaptein McDonagh, Marty St. Louis og Dan Boyle i stallen. St. Louis og Boyle har begge vært med å vinne Stanley Cup. Bakover har laget solide backer som Marc Staal og Dan Girardi.

Resten av sesongen kan ryke
Men Zuccarello Aasen har noe spesielt ved seg.

– Han har et tett forhold til alle sammen, sier Hayes, som ikke er i tvil om hva som imponerer ham mest ved Zucca.

– Det er hans kjærlighet for spillet. Han er en liten spiller, men han spiller som en kjempe. Han deler ut tøffe taklinger og blokkerer skudd. Han er en svært viktig del av laget, forteller Hayes.

I verste fall kan resten av sesongen ryke for Zucca, som etter en god sesong har blitt skadd på verst mulig tidspunkt.

New York Rangers er videre til kvartfinalene i sluttspillet etter å ha vunnet 4-1 i kamper over Pittsburgh.

I neste runde venter Washington Capitals.