Norges nye rap-prinsesse i sexy video

– Videoen spiller ikke på sex, men på naturlige følelser i et parforhold.

I sommer gikk 24 år gamle Benedicte Izabell Ekeland av med seieren i en jenterapkonkurranse. Dermed ble det platekontrakt på Stavanger-jenta.

Det er ikke mange kvinnelige rappere i Norge. Rap-artister som Samsaya og Stella Mwangi har banet vei for jenterap.

Izabell selv har klart seg greit i et mannsdominert hip-hop-miljø.

– Jeg har opplevd det som fint, og jeg har alltid vært en del av hip-hop kulturen. Jeg har aldri følt det annerledes fordi jeg er en kvinne. Og med en samboer som også er rapper, har det gått greit, sier Izabell til TV 2.

JENTERAPPER: Izabell nyter sin nye tilværelse som rapprinsesse. Foto: Thomas Evensen/ TV 2
JENTERAPPER: Izabell nyter sin nye tilværelse som rapprinsesse. Foto: Thomas Evensen/ TV 2

Izabell vokste opp i Stavanger med seks brødre, og hun innrømmer at hun må telle når hun får spørsmål om hvor mange brødre hun har. På midten av 90-tallet ble hun påvirket av en av platene til en bror.

– Jeg fant en samle-cd som min bror hadde i 1995. Der var låta «Gangsta's Paradise» og den teksten pugget jeg og rappet. Så det var da jeg begynte å rappe, sier Izabell til TV 2.

I musikkvideoen «Kontroll» får vi se en sexy Izabell som viser alle sider i et parforhold på godt og vondt. Hun tenker ikke på å fremstå sexy, men heller å være seg selv og ikke lage en mal på hvordan hun skal være.

– Musikkvideoen spiller ikke på sex, den spiller på naturlige følelser i et parforhold. For meg er det viktigste å lage musikk å være så naturlig som mulig, avslutter Izabell til TV 2.

Musikkvideoen til Izabell er regissert av Øyvind Runestad, fotografert av Emil Håseth Gurvin og klippet av Mette Stensrud.