Audi gir oss en liten smakebit på det som skal bli en elektrisk SUV, den skal være klar om tre år.
Audi gir oss en liten smakebit på det som skal bli en elektrisk SUV, den skal være klar om tre år.

Skal ta opp kampen mot Tesla med elektrisk SUV

Audi avslører spennende planer. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla er så langt i en særstilling når det gjelder rekkevidde på elbiler. Det har gitt dem et stort fortrinn, samtidig som de har klart å stjele kunder fra premiummerkene.

Så langt er Tesla en bitte liten bilprodusent, målt i volum. Men Tesla-sjef Elon Musk mangler ikke ambisjoner. Planen er å øke produksjonen kraftig. Først med SUV-en Model X, senere med Model 3 som skal bli langt rimeligere enn både Model S og Model X.

Elektrisk SUV

Så begynner også de andre bilprodusentene å bli obs på hva Tesla er i ferd med å få til. Flere av dem forbereder nå mottrekk, som kan gi Tesla svært tøff konkurranse.

En av dem er Audi, som under  bilutstillingen i Shanghai har bekreftet at de jobber med en elektrisk SUV. Den har på papiret mye til felles med nettopp Model X, og det er neppe tilfeldig.

Nå skal politiet kjøre luksus-SUV

80 prosent på 20 minutter

Audien skal etter planen ha en rekkevidde på 500 kilometer. Det er ventet at den skal bygges på samme plattform som andre generasjon Audi Q5, og være på markedet i 2018. Audi har vist oss en skisse av den allerede, det er ventet at designet vil skille seg en god del ut fra de øvrige modellene til Audi.

Ved hurtiglading, skal den komme opp i 80 prosent av batterikapasiteten etter bare 20 minutter. Dette er en viktig faktor for å kunne sikre at bilen er anvendelig nok at mange kunder kan ha den som eneste bil.

Luksus-SUVen har blitt oppnåelig

Ladbar hybrid 

Samtidig som de bekrefter SUV-planene, er det også tydelig at Audi de kommende 10-15 årene mener at ladbare hybrider vil være det aller mest interessante for kunder som ønsker å kunne kjøre elektrisk.

A3 e-tron er allerede på plass, og en rekke andre Audimodeller er på gang med ladbar hybridløsning. I dag ligger den elektriske rekkevidden for disse bilene på rundt maks 50 kilometer. Dette vil øke i årene framover, noe man regner med vil bidra til at stadig flere får øynene opp for biltypen.

LES OGSÅ: Her er de ti beste SUV-ene

Audi skal satse mye på ladbare hybrider i årene som kommer. Først ut er denne: A3 e-tron.
Audi skal satse mye på ladbare hybrider i årene som kommer. Først ut er denne: A3 e-tron.

Bruktbil: Her er tre med 4x4 til 250.000 kroner