Superinnbytter hindret nytt Brann-tap

Jakob Orlov skaffet straffe og scoret da Brann kom tilbake mot Jerv.

Jerv - Brann 2-2

Brann var på vei mot en ny nedtur i OBOS-ligaen mot nyopprykkede Jerv, men etter en svak førsteomgang hevet gjestene seg etter hvilen og fikk med seg ett poeng fra Grimstad.

Se alle målene fra oppgjøret i videovinduet øverst!

Mye av æren for det skal en svensk superinnbytter ha. Hjemme på et fullsatt Levermyr Stadion ledet hjemmelaget 2-0 før Jakob Orlov entret banen etter pause.

29-åringen bidro både med å skaffe straffe og score selv, noe som gjorde at det endte 2-2.

– Vi var veldig tente før start, men første omgang gikk ikke etter planen. Vi la om spillestilen i andre omgang, og det fungerte mye bedre, sa Brann-trener Rikard Norling etter kampen.

Etter 0-3-tapet borte mot Hødd i forrige runde, var svensken fornøyd med at laget hans denne gang klarte å vise fighteregenskaper.

– Jeg synes det er sterkt at vi kommer tilbake. For gruppen er det viktig å vise at vi har det som kreves til å kjempe oss tilbake i slike kamper, sa Norling.

En av Branns målscorere, Erik Huseklepp, var ikke fornøyd med spilleforholdene.

– Dette underlaget var ikke noe for meg - mye humper og vanskelig å føre ballen. Det viktigste er dog at vi kjemper oss tilbake. Vi skulle helst hatt en seier, men etter den førsteomgangen må vi si oss fornøyd med uavgjort.

Jerv-trener Steinar Pedersen var skuffet etter at laget rotet vekk en tomålsledelse.

– Vi er klart bedre enn Brann i første omgang og får kampen inn i vårt spor. Vi visste at de ville legge om til en mer direkte stil etter hvilen, men klarte likevel ikke å håndtere det. Totalt sett er vi skuffa over at det glapp.

Svakt forsvarsspill kostet dyrt

Etter en tett og jevn åpning gikk stemningen i taket da Alexander Lind sendte vertene i føringen etter en halvtime.

En corner ble slått inn fra høyre, og etter en klønete inngripen av Kenneth Udjus i Brann-målet fikk Lind en enkel oppgave med å sette ballen i det åpne målet. 

Rett før pause gikk det fra vondt til verre for Rikard Norlings menn. Ohi Omoijuanfo slo inn fra høyre, og foran mål fikk Jan Jenssen stå mutters alene og bredside inn 2-0. Det resultatet stod seg også til pause.

Tidligere Brann-spiller Hassan El-Fakiri var ikke nådig mot sine gamle lagkamerater i pausepraten.

– Å få 2-0 i sekken rett før hvilen er tøft, men Brann-spillerne har bare seg selv å takke. Dårlig forsvarsspill har igjen kostet dyrt, og nå må de erfarne virkelig ta tak.

Brann-kaptein Erlend Hanstveit innrømmet at prestasjonen ikke var god nok.

– Vi er ikke der vi skal være. Vi stresser og gjør unødvendige feil. Nå må vi gå ut med en helt annen energi i andre omgang.

Superinnbytter sørget for poengdeling

Den manglende energien fra første omgang var tydelig til stede da andre omgang ble sparket i gang.

Norling gjorde to bytter, der Jakob Orlov kom inn på topp sammen med Azar Karadas. Med to høyreiste spisser gikk gjestene over til en mer direkte stil, noe som betalte seg umiddelbart.

Etter 51 minutter ble Orlov spilt alene gjennom. Glenn Andersen kom bakfra og hektet svensken på kanten av 16-meteren - resultatet ble straffespark og gult kort til Jerv-kapteinen.

Fra krittmerket var Erik Huseklepp sikker - Øyvind Christoffer Knutsen i Jerv-buret var etter ballen, men skuddet var for velplassert.

Brann fortsatte å trykke på etter scoringen, og ti minutter senere kom utligningen. Et langt oppspill ble stusset videre av Azar Karadas, og på returen fra et Huseklepp-skudd var det Orlov som reagerte raskest og satte inn utligningen.

Resten av kampen svinget fram og tilbake med flere halvsjanser til begge lag. Det ebbet ut med 2-2, et resultat Brann sannsynligvis er mest fornøyde med etter hvordan kampen utartet seg.

I kveldens andre kamp i OBOS-ligaen tok Hønefoss sin første seier for sesongen med 2-0 hjemme mot Fredrikstad.

Slik startet lagene:

Jerv: Øyvind Knutsen - Espen Knudsen, Nils Petter Andersen, Glenn Andersen, Henrik Robstad - Ohi Omoijuanfo, Fuseini Mohammed, Jan Jenssen, Steinar Berås - Andreas Hagen, Alexander Lind.

Brann: Kenneth Udjus - Amin Nouri, Fredrik Knudsen, Bismar Acosta, Erlend Hanstveit - Kristoffer Barmen, Vadim Demidov, Kristoffer Larsen, Erik Huseklepp - Alejandro Castro, Azar Karadas.