BLE DØPT AV AUNE SAND: Guttene i The Masterpiece russebuss fra Nannestad ble sprutet ned av kunstneren Aune Sand. Foto: Margrethe Miljeteig
BLE DØPT AV AUNE SAND: Guttene i The Masterpiece russebuss fra Nannestad ble sprutet ned av kunstneren Aune Sand. Foto: Margrethe Miljeteig

Aune Sand døpte russebuss med champagne: – Lykke til med musejakta!

KLØFTA (TV 2): Guttegjengen fra Nannestad fikk en helt spesiell innvielse av russebussen.

De 14 guttene bak russebussen The Masterpiece fikk en helt spesiell dåp mandag. Med den store, blå russebussen dekorert med de berømte klovnene til kunstneren Marianne Aulie (43) i ryggen, ble de nemlig sprutet ned med noen liter champagne av Aune Sand (49).

– Dere står foran den viktigste tiden i livet. Dere skal bort fra mors kjøkkenbord og bli ansvarlige for dere selv. Nå må dere feire de siste dagene før dere må begynne å ta fatt på resten av livet, sa kunstneren.

Blant de 14 russeguttene han talte til på en parkeringsplass på Kløfta, sto 19 år gamle Stian Fossberg Aulie. Han er nevøen til Marianne Aulie, og det er derfor Sand og Aulie har tatt seg ekstra godt av denne russebussen. 

Sørger over at han ikke ble russ

Guttene lyttet oppmerksomt mens Aulie fortalte livsvisdom fra sine 49 år.

– Det mest vidunderlige i livet er å finne sin kvinne og elske henne i sommernatten. Det første man må forstå er at kvinner er tusen ganger flottere enn oss menn, og de må elskes, sa han, før han la til: 

FORAN KUNSTBUSSEN: Aune Sand og russegutta bak The Masterpiece. Foto: Margrethe Miljeteig
FORAN KUNSTBUSSEN: Aune Sand og russegutta bak The Masterpiece. Foto: Margrethe Miljeteig

– Lykke til med musejakta!

Til TV 2 forteller Sand at han er lei seg for at han aldri ble russ.

– Det er en av mine største sorger i livet. Jeg hoppet av gymnaset halvveis ut i andreklasse, og ble aldri russ. Men man kan vel si at jeg har levd ut russetiden i ettertid, ler han.

Var sjenert og usikker

Selv husker han godt ungdomsårene, og forteller at han var svært sjenert.

– Det er en brytningstid i livet, og den kan være utfordrende. Selv fikk jeg ikke selvtillit før jeg fylte 24 år. Man tar personligheten med seg, og jeg er fortsatt veldig følsom, forteller han.

Han har en oppfordring til de som har hele voksenlivet foran seg:

– De må stå på egne ben og tro på drømmene sine. De må være snille og greie og ha respekt for seg selv og andre, og de må elske sine kvinner. Ungdom skal ha lov til å være kåte, det er et tegn på at de er unge og friske, sier Sand.

KLOVNEKUNST: Marianne Aulie står bak maleriet som er brukt på bussen. Foto: Margrethe Miljeteig
KLOVNEKUNST: Marianne Aulie står bak maleriet som er brukt på bussen. Foto: Margrethe Miljeteig

Har solgt dopapir for å få buss

De 14 guttene har jobbet i ett år med å forberede russetiden. Bussen fikk de for et par måneder siden, og totalt har de brukt 200.000 på den. De fleste pengene har de fått gjennom dugnadsarbeid.

– Vi har gjort alt fra å selge dopapir til å rydde opp etter gamle restauranter. Det har vært mye arbeid, men alt har bare vært gøy. Det at Marianne bidro med designet på russebussen er utrolig kult, sier Stian Fossberg Aulie.

– Selv om vi har lagt mye i bussen, er det gutta som er med som er det aller viktigste, sier bussjef Simen Schiefloe (19).

– Hva synes dere om rådene fra Aune Sand?

– Det er sant som han sier. Det handler om champis og damer! ler økonomisjef Carl Fredrik Kristoffersen (18).