VERDENS BESTE TRENER? Pep Guardiola ledet i helgen Bayern München til nok en ny tittel. Reuters / Kai Pfaffenbach
VERDENS BESTE TRENER? Pep Guardiola ledet i helgen Bayern München til nok en ny tittel. Reuters / Kai Pfaffenbach

Guardiola har vunnet et trofé i hver 18. kamp som trener

– Det er helt sinnssykt, sier fotballekspert om Bayern München-trenerens utrolige statistikk.

Er Pep Guardiola fotball-historiens beste trener?

Det spørsmålet begynner flere og flere å stille seg etter at spanjolen i helgen sikret seg nok en stor tittel.

For etter at tabelltoer Wolfsburg tabbet seg ut mot Borussia Mönchengladbach i helgen, sikret Bayern München seg nok et seriegull.

Fem seriegull i seks sesonger som hovedtrener
Bayern München kunne juble for sitt tredje strake seriegull i Bundesliga og klubbens 25. totalt mye takket være suksesstrener Pep Guardiola.

Guardiola har nå vunnet seriegull i fem av sine seks sesonger som manager: Tre med Barcelona, og to med Bayern München.

Totalt har 44-åringen vunnet 19 titler i 348 offisielle kamper som hovedtrener ( (247 kamper som trener for Barcelona og 101 for Bayern München).

Det betyr med andre ord at spanjolen har vunnet et trofé i hver 18. kamp som trener.

– Det er helt sinnsykt!
Fotballekspert Arne Sandstø er mektig imponert over Guardiolas statistikk.

– Først og fremst må jeg jo si at statistikken til Guardiola som trener er helt sinnssyk. Å lede to lag til så mange titler er nesten helt unikt, sier Sandstø til TV 2 Sporten.

Og legger til:

– Noe av det som imponerer meg mest er at han klarer å få alle disse stjernene til å dra i samme retning. I motsetning til Manuel Pellegrini i Manchester City, som til tider har slitt med å få alle stjernene happy, poengterer han.

Den tidligere Odd –og Start-treneren fortsetter sin hyllest:

– Pep Guardiola har vist at han har et fantastisk grep på spillerne sine som trener. To ting viser det: Måten spillerne responderer på banen, og hvordan spillerne etter kampene trekker frem Guardiolas taktikk som en avgjørende faktor før viktige kamper.

– Blir brukt mot ham
Sandstø vil imidlertid ikke slå bestemt fast at Guardiola er fotball-historens beste trener.

– Det blir vanskelig å slå bestemt fast, for trenere som Carlo Ancelotti og andre har særdeles gode CV’er de også. Det er mange som bruker mot Guardiola at han har trent Barcelona og Bayern München, og har vunnet titler på grunn av verdensklassespillerne i disse klubbene. Men etter at Guardiola forlot Barcelona, var de ikke like sterke. Og Bayern München har aldri vært mer suverene, konstaterer Sandstø.

19 troféer på sju år
Guardiola har sikret seg totalt 19 troféer på sju år som trener. Manchester Uniteds manager Louis van Gaal like mange troféer på 24 år som trener, og Sven-Göran Eriksson som 35 år som manager.

Med 19 av 27 mulige titler som trener har Guardiola 70 prosent uttelling. Ved sesongslutt har han mulighet til å sikre seg to ytterligere troféer, noe som gjør at han kan ha tatt 21 av 29 mulige titler etter at Guardiola startet sin utrolige trenerkarriere.