TILBAKE I TRENING: Katrine Lunde har gjort store fremskritt og er med i Györ-troppen for første gang etter fødselen. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
TILBAKE I TRENING: Katrine Lunde har gjort store fremskritt og er med i Györ-troppen for første gang etter fødselen. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Katrine Lunde med comeback to måneder etter fødselen

Sitter på benken når Györ spiller kamp tirsdag. 

Katrine Lunde er nær comeback på håndballbanen to måneder etter fødselen. Og nå er målet å spille seg tilbake på landslaget og bli med på VM i desember.

Under Mesterligakampen mellom Larvik og Györ lørdag 28.februar ble landslagsmålvakten mor til Atina. Nå er hun klar til sesongavslutningen med det ungarske storlaget.

– Jeg har vært heldig og har kunnet trene under hele svangerskapet. Og jeg har ikke hatt noen problemer etter fødselen, så dette har gått raskt, sier Katrine Lunde til TV 2 Sporten.

– Den første treningen hadde jeg 3.april. Etter en rolig start har jeg kunnet gi litt mer de siste ti dagene. Jeg mangler fortsatt litt styrke, men i morgen sitter jeg på benken når Györ spiller mot Erd og jeg håper jo å komme på banen, sier Lunde.

Vil tilbake på landslaget
Katrine Lunde kan nå få prøve seg i målet til Györ på tampen av sesongen. Neste skritt blir å vinne tilbake landslagsplassen.

– Det er målet, men det er jo det tøffeste laget i verden å jobbe seg inn igjen på, mener Lunde.

Katrine er av de fleste håndballeksperter regnet som verdens beste målvakt. Da hun var gravid i vinter ble Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg EM-målvakter for Norge. Da Aalvik Grimsbø ble skadet i EM-åpningen kom Emily Stang Sando inn som reserve. Alle tre gjorde det bra, og Silje Solberg reddet Norge gang på gang og kom på EMs All Star lag.

– Jeg vil gjerne tilbake. Landslagssamlingen i Rio i juni kommer nok for raskt, men etter det er jeg klar til å ta opp kampen, sier Lunde.

Gleder seg til Russland-eventyr
Graviditeten førte til noen uoverensstemmelser med den ungarske klubben Györ. Neste sesong flytter hun, kjæresten Nikola og datteren Atina til russiske Rostov.

– Det blir spennende, noe helt nytt. Det passer både meg og kjæresten bra, sier Lunde.