Katrine Lunde er nær comeback på håndballbanen to måneder etter fødselen. Og nå er målet å spille seg tilbake på landslaget og bli med på VM i desember.

Under Mesterligakampen mellom Larvik og Györ lørdag 28.februar ble landslagsmålvakten mor til Atina. Nå er hun klar til sesongavslutningen med det ungarske storlaget.

– Jeg har vært heldig og har kunnet trene under hele svangerskapet. Og jeg har ikke hatt noen problemer etter fødselen, så dette har gått raskt, sier Katrine Lunde til TV 2 Sporten.

– Den første treningen hadde jeg 3.april. Etter en rolig start har jeg kunnet gi litt mer de siste ti dagene. Jeg mangler fortsatt litt styrke, men i morgen sitter jeg på benken når Györ spiller mot Erd og jeg håper jo å komme på banen, sier Lunde.

Vil tilbake på landslaget
Katrine Lunde kan nå få prøve seg i målet til Györ på tampen av sesongen. Neste skritt blir å vinne tilbake landslagsplassen.

– Det er målet, men det er jo det tøffeste laget i verden å jobbe seg inn igjen på, mener Lunde.

Katrine er av de fleste håndballeksperter regnet som verdens beste målvakt. Da hun var gravid i vinter ble Kari Aalvik Grimsbø og Silje Solberg EM-målvakter for Norge. Da Aalvik Grimsbø ble skadet i EM-åpningen kom Emily Stang Sando inn som reserve. Alle tre gjorde det bra, og Silje Solberg reddet Norge gang på gang og kom på EMs All Star lag.

– Jeg vil gjerne tilbake. Landslagssamlingen i Rio i juni kommer nok for raskt, men etter det er jeg klar til å ta opp kampen, sier Lunde.

Gleder seg til Russland-eventyr
Graviditeten førte til noen uoverensstemmelser med den ungarske klubben Györ. Neste sesong flytter hun, kjæresten Nikola og datteren Atina til russiske Rostov.

– Det blir spennende, noe helt nytt. Det passer både meg og kjæresten bra, sier Lunde.