Sist gang den eksklusive Jaguaren var ute i trafikken var i
1990! Siden har den stått lagret. Foto: Silverstone Auctions
Sist gang den eksklusive Jaguaren var ute i trafikken var i 1990! Siden har den stått lagret. Foto: Silverstone Auctions

Her har verdens vakreste bil stått i 25 år

Nå skal den unike bilen selges på auksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jaguar E-Type:  En stilfull og ikonisk sportsbil som tok luven fra en hel verden første gang den dukket opp i 1961.

E-type revolusjonerte måten å bygge sportsbiler på. Den hadde ytelser, kjøreegenskaper og et utseende som lå langt foran sine konkurrenter.

Dessuten var bilen billigere enn konkurrentene, noe som sørget for gode salgstall. Mer enn 70.000 eksemplarer ble solgt i løpet av 14 år - fram til 1974.

Ble lite brukt. 

Men ikke alle Jaguar E-type har hatt et like spennende og innholdsrikt liv.

Bilen i denne artikkelen en V12 Convertible serie III fra nest siste produksjonsår, er et godt eksempel på nettopp det.

Første eier kjøpe den vakre bilen i august 1973, men brukte den svært lite. Uvisst av hvilken grunn. Rasekatten sto stort sett lagret.

Da første eier gikk bort i 1993, var det sønnen som overtok bilen. Heller ikke han brukte bilen mye. Nok en gang ble bilen stor sett lagret. Først i en garasje av mur. Senere ble den flyttet til garasje av tre hvor den ble lagret tørrere og varmere.

Siste kjente registrering var visstnok i 1990.

Gammel Jaguar til hverdagsbruk – er det smart?

Bilen har vært i samme familie siden den var ny, men tre
generasjoner til tross - ingen har funnet det forgodt å bruke den vakre bilen.
Nå selges den på auksjon. Foto: Silverstone Auctions
Bilen har vært i samme familie siden den var ny, men tre generasjoner til tross - ingen har funnet det forgodt å bruke den vakre bilen. Nå selges den på auksjon. Foto: Silverstone Auctions

Fått stell underveis

Heldigvis har bilen fått noe stell under all lagringen. Blant annet fikk den full service i 2006. Sylindrene har blitt satt inn med olje osv.

Bilens eier gikk dessverre bort i fjor. Nok en gang er det sønnen som overtar. Altså barnebarnet til den opprinnelige eieren. Den har altså vært i samme familie siden ny.

Han har nå bestemt seg for at familieklenodiet skal selges. Siden den var ny, har ikke bilen kjørt mer enn 7740 miles. Det tilsvarer kun snaue 12.500 kilometer på 42 år! Ganske unikt!

Denne Jaguaren finnes egentlig ikke

Helt original, med svak patina

Jaguaren er nå tatt ut av garasjen. Til tross for lav kjørelengde og relativt godt stell og god lagring, har bilen nå vært på verksted.

Alle væsker har blitt byttet, service er tatt, radiatoren måtte repareres og bremsene hadde satt seg fast. Men bilen er nå godkjent og fult kjørbar. Støvlaget til tross.

Det er anerkjente Silverstone Auctions som skal selge E-typen med den lave kilometerstanden.

Bilen beskrives som unik. Med en svak, men vakker patina. Lakken er fortsatt svært pen (under støvet), men har ikke samme nye glans som da bilen var ny for 42 år siden. Det samme sies om støtfangerne - hel og fin krom, men ikke med helt samme glans som da den var ny. Naturlig nok.

Jaguar E-Type: Åpenbaringen fra ungdommen

Til tross for bare 12 500 kjørte kilometer har bilen fått en gjennomgang på verkstedet. Støvlaget følger med på kjøpet! Foto: Silverstone
Auctions
Til tross for bare 12 500 kjørte kilometer har bilen fått en gjennomgang på verkstedet. Støvlaget følger med på kjøpet! Foto: Silverstone Auctions

Sjelden og populær

Alt er helt originalt og urørt. Bilen er rustfri og har aldri vært omlakkert, eller skadet.

Noe som begynner å bli virkelig sjeldent på disse bilene. Bilen er også sjelden i seg selv. Kun 7990 Serie III convertible ble bygget.

Serie III hadde en nyutviklet 5,3-liters V12-motor som yter respektable 272 hestekrefter. Nok til å sende den vakre bilen fra 0-100 km/t på bare 7 sekunder. Den hadde oppgraderte bremser, og servostyring som standard.

Mot pristillegg kunne du få automatgir, aircondition og de klassiske eikefelgene.

Denne bilen selges på auksjon den 23 mai, så du har fortsatt litt tid til å spare. Prisen man forventer å oppnå for klenodiet er mellom 75.000 og 90.000 pund, eller mellom 900.000 og 1,1 million kroner.

Så får vi bare håpe at den nye eieren vil bruke bilen litt mer enn hva de foregående har gjort ...

Bilhistorie: Jaguar sine racerbiler

Kun 7990 Jaguar E-Type Serie III convertible ble bygget. Ikke den verste bilen man kan møte sommeren i dette?
Kun 7990 Jaguar E-Type Serie III convertible ble bygget. Ikke den verste bilen man kan møte sommeren i dette?