HUMOR PÅ TV 2: Tørnquistklubben, Dritsent med Edel og Tonight Show med Jimmy Fallon er blant TV 2s humorprogrammer. Nå blir Alice Sommer ny sjef. Foto: TV 2.
HUMOR PÅ TV 2: Tørnquistklubben, Dritsent med Edel og Tonight Show med Jimmy Fallon er blant TV 2s humorprogrammer. Nå blir Alice Sommer ny sjef. Foto: TV 2.

TV 2 får humorsjef

– Vil bidra til å trimme lattermusklene til det norske folk, mener programredaktøren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at Alice Sommer er ansatt som ny humorsjef i TV 2, og hun vil dermed få ansvaret for kanalens humorsatsing – både på hovedkanalen og på TV 2 Humor.

NY TV 2-SJEF: Alice Sommer begynner i TV 2 i august.
NY TV 2-SJEF: Alice Sommer begynner i TV 2 i august.

Sommer har vært manusforfatter, regissør og produsent på utallige seersuksesser på norsk TV.

Hun har jobbet tett med alt som kan krype og gå av norske komikere i programmer som Åpen post, Torsdagsklubben, Nytt på nytt, Uti vår hage, I kveld med Thomas Giertsen, Norges herligste, Rikets røst, Golden Goal og Alt er lov.

Har funnet den beste

Programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, er sikker på at de har funnet den beste personen til jobben. 

–  Vår nye humorsjef vil være en styrke for TV 2s humorsatsing og bidra til ytterligere trim for lattermusklene for det norske folk i årene som kommer, sier han.

Sommer forlater dermed jobben i produksjonsselskapet Rubicon, hvor hun har vært ansatt i 16 år.

– Det er ingen lett avgjørelse å pakke pulten, men denne muligheten er rett og slett altfor spennende. Nå kan jeg få være med på å utvikle TV 2s humorsatsing generelt og TV 2 Humor spesielt, og på den måten jobbe enda mer med innhold og en sjanger jeg brenner for, sier hun.

Har funnet drømmejobben

– Ekstra stas blir det å samarbeide med alle de flinke folka i produksjonsselskapene rundt omkring. Hvis jeg skulle funnet opp en drømmejobb, så ville det antakeligvis vært denne. Jeg har jo løpt inn og ut av TV 2-huset i snart 15 år. Nå blir jeg den litt innpåslitne husgjesten som trives litt for godt og flytter inn permanent. Dette blir stas! sier Alice Sommer.

Hun begynner i TV 2 i august.