Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det klart at Alice Sommer er ansatt som ny humorsjef i TV 2, og hun vil dermed få ansvaret for kanalens humorsatsing – både på hovedkanalen og på TV 2 Humor.

NY TV 2-SJEF: Alice Sommer begynner i TV 2 i august.
NY TV 2-SJEF: Alice Sommer begynner i TV 2 i august.

Sommer har vært manusforfatter, regissør og produsent på utallige seersuksesser på norsk TV.

Hun har jobbet tett med alt som kan krype og gå av norske komikere i programmer som Åpen post, Torsdagsklubben, Nytt på nytt, Uti vår hage, I kveld med Thomas Giertsen, Norges herligste, Rikets røst, Golden Goal og Alt er lov.

Har funnet den beste

Programdirektør i TV 2, Jarle Nakken, er sikker på at de har funnet den beste personen til jobben. 

–  Vår nye humorsjef vil være en styrke for TV 2s humorsatsing og bidra til ytterligere trim for lattermusklene for det norske folk i årene som kommer, sier han.

Sommer forlater dermed jobben i produksjonsselskapet Rubicon, hvor hun har vært ansatt i 16 år.

– Det er ingen lett avgjørelse å pakke pulten, men denne muligheten er rett og slett altfor spennende. Nå kan jeg få være med på å utvikle TV 2s humorsatsing generelt og TV 2 Humor spesielt, og på den måten jobbe enda mer med innhold og en sjanger jeg brenner for, sier hun.

Har funnet drømmejobben

– Ekstra stas blir det å samarbeide med alle de flinke folka i produksjonsselskapene rundt omkring. Hvis jeg skulle funnet opp en drømmejobb, så ville det antakeligvis vært denne. Jeg har jo løpt inn og ut av TV 2-huset i snart 15 år. Nå blir jeg den litt innpåslitne husgjesten som trives litt for godt og flytter inn permanent. Dette blir stas! sier Alice Sommer.

Hun begynner i TV 2 i august.