Klikk for å endre bildetekst
Klikk for å endre bildetekst

Har blitt solgt ett eksemplar hvert tredje minutt – i 50 år!

Gjetter du hvor mange biler det blir?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ford Transit er nærmest for en institusjon å regne når det gjelder transport.

Den har spilt - og spiller fortsatt - en viktig rolle i livet og jobben til hundretusenvis av mennesker i mange land.

Siden det aller første kjøretøyet forlot samlebåndet i England 9. august 1965, har så mange som 8 millioner eksemplarer av de forskjellige Transit-modellene blitt bygget.
I løpet av den perioden har Transit vokst fra å være én enkelt modell, til nå å være en hel familie av nyttekjøretøyer.

Parkert etter hverandre vil 50-års Transit-produksjon danne en ubrutt rekke rundt kloden, og gjennomsnittlig er det altså solgt en ny Ford Transit hvert tredje minutt gjennom hele modellens levetid. Det står det respekt av!

Norges billigste varebil er overraskende bra

Ford Transit melkebil av aller første årgang. Dvs 1965
Ford Transit melkebil av aller første årgang. Dvs 1965

Ikke bare gode minner

Som nevnt er dette en bil veldig mange mennesker har et forhold til. Så også for undertegnede. Dog ikke bare gode minner...

Jeg kjenner nesten fortsatt neglespretten i fingrene etter jobb som sjåfør – i nettopp Ford Transit – for Fåberg Samvirkelag hvor jeg tjente 19 kroner og 50 øre timen på varekjøring til pensjonister hver fredag etter skoletid.

Det var vinter, det var snø, det var glatt og det var bratt motbakke. Med ungdommelig overmot tok jeg heller kjempefart framfor å legge på kjettingene som lå i varerommet.

Jeg kom nesten opp bakken før det begynte å spinne og hele ekvipasjen skled bakover igjen og ut brøytekanten. I mørke, snøvær, med småsko, uten votter fikk jeg etter hvert gravd fram hjulene – med hendene, slik at jeg etter mye plunder fikk på kjettingene på og kom meg løs. Men det tok tid ...

Hun som sto utenfor Lillehammer kino og ventet på meg fikk ikke noen date den kvelden, for å si det slik. Dette var jo lenge før vi alle hadde mobiltelefon ...

Det ble aldri oss, men vi er venner på Facebook - det er da noe... Men, nok om det.

Topp 10 Varebil: Dette er de aller beste

Det er ofte slik vi er vant til å se Transit. Som rullende verksted
og servicebil.
Det er ofte slik vi er vant til å se Transit. Som rullende verksted og servicebil.

Stor familie 

Den nyeste utvidelsen av Transit-familien består av fire helt nye modeller – 2-tonns Transit, Transit Custom, Transit Connect og Transit Courier – som har sikret Ford posisjonen som den mest populære produsenten av nyttekjøretøy i Europa i 1. kvartal 2015.

Transit ble lansert samme år som det første mennesket gikk ute i verdensrommet og har satt spor etter seg som et praktisk hjelpemiddel i den voksende europeiske økonomien.

Transit utviklet seg til et enormt spekter av nyttekjøretøy, fra varebiler til busser, ambulanser og campingbiler til oppsiktsvekkende enkeltmodeller som Cosworth V8-motoriserte Supervan.

Det er fult mulig å kjøre en tøff Transit varebil også.
Det er fult mulig å kjøre en tøff Transit varebil også.

Voksende popularitet førte til at Transit-produksjonen akselererte, fra den første millionen i 1976 til en ny million ble lagt til i 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 og 2013. Etterspørselen etter den mindre Transit Connect – med over en million enheter solgt – og den nye kompaktmodellen Transit Courier, vil bidra til at Transit nr. 9 millioner blir bygget i løpet av 2015.

Les vår test av Ford Transit Connect her:

Viktige innovasjoner

Transit har også tilbudt kundene sine teknologiske innovasjoner for nyttekjøretøy som har økt ytelsene, komforten og sikkerheten; fra lasteromsdører på sidene, radialdekk og halogenlykter til direkteinnsprøytede dieselmotorer, sikkerhetslåser og blokkeringsfrie bremser som standard.

De nyeste Transit-modellene tilbyr nyheter som Adaptiv Cruisekontroll, Active City Stop og filskiftevarsling.

Slik ser modellpaletten av Ford Transit ut anno 2015.
Slik ser modellpaletten av Ford Transit ut anno 2015.

Suksessen med Transit har ført til at produksjonen er utvidet til Kina, og i 2014 ble den første Transit-modellen produsert i Nord-Amerika. Resultatet er at Transit i dag selges på 118 markeder i seks verdensdeler.

Vi gratulerer selvfølgelig med jubileet og ønsker lykke til videre framover!

Ford Transit varebil: Den sikreste arbeidsplassen

 

Her er alle generasjonene Ford Transit gjennom 50 år samlet
Her er alle generasjonene Ford Transit gjennom 50 år samlet