Van Gaal: – Så på oppvarmingen at vi kom til å tape

Manchester United-trener Louis van Gaal så på oppvarmingen til spillerne at ting ikke stemte før Everton-kampen. 

Louis van Gaal var skuffet etter Manchester Uniteds 0-3-tap for Everton på Goodison Park. 

– For første gang denne sesongen opplever jeg at laget ikke vil mest på banen. At motstanderen er mer motivert. Det er virkelig ikke bra. Samtidig var det vondere å tape mot Chelsea enn i dag, for Everton fortjente faktisk seieren, sa van Gaal etter kampen. 

Han sier videre at han merket allerede på oppvarmingen at spillerne manglet glød og entusiasme. 

– Jeg følte at ting ikke stemte og mine kolleger, Ryan og Albert, hadde samme følelsen.  Oppvarmingen var ikke så bra som den pleier. Så håper man at man kan snu det og motivere spillerne i minuttene før kampstart, men da var det allerede for seint, sier van Gaal til Daily Mail. 

– Everton var forberedt
– Man må forberede seg til kampen allerede to eller tre dager i forkant og Everton hadde gjort det. Derfor vant de. I første omgang skapte vi mange sjanser, fem tror jeg, men vi klarte ikke å score. Når du ser de skuddene vi hadde på mål. Det virket som om vi ikke trodde på at de kom til å gå inn. Det er ikke bra, sier nederlenderen.

Uniteds tap var en gavepakke til Liverpool, som med seier i tirsdagens hengekamp mot Hull plutselig kan havne fire poeng bak United på fjerdeplass. For Uniteds del har nå seks strake seire blitt til to tap på rad. 

– Treningene har vært gode. Det er en prosess, fordi vi har spilt så bra at spillerne tror at tingene ordner seg av seg selv. Men de gjør ikke det. Man trenger inspirasjon, motivasjon og aggresjon for å vinne andreballene og kjempe helt til slutt. Nå har vi gitt Liverpool nytt håp, sier en skuffet van Gaal. 

James Mc Carthy, John Stones og Kevin Mirallas scoret målene for Everton på Goodison Park.