Brækhus kan tjene millioner på sitt nye bokse-imperium

En super-avtale er allerede i boks.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

New York/Bergen (TV 2): First Lady Promotion er navnet på Cecilia Brækhus sitt nye selskap som hun skal drifte i samarbeid med Vladimir Klitsjko og K2.

Se TV 2s reportasje fra New York i videovinduet over!

– Vi tar en risiko. Men jeg håper dette går bra, jeg håper jeg tjener litt penger, sier Brækhus og ler.

– Ønsker å ha full kontroll

- Jeg er inne i den siste fasen av karrieren min. Jeg ønsker å ha full kontroll over egen promotering, nå ut bredere, det er nå jeg har sjansen.

– Og du kommer til å tjene mer penger?

– Vi er helt i startgropen. Det er ikke sånn at millionene renner inn på konto, dessverre. Det vil bli utgifter, blant annet skal jeg ansette en trener. Men jeg håper å ha litt å leve av etter hvert, slik at jeg kan starte på en tilværelse etter at karrieren min er over, svarer Brækhus.

Etter det TV 2 forstår fikk ikke Brækhus fast lønn av Sauerland. Hun fikk betalt i kamphonorarer, disse ble høyere og høyere gjennom de syv årene hun bokset for den tyske promotoren. På det meste betalte de rundt 900 000 kroner per kamp.

Nå som Brækhus er ferdig hos Sauerland kan hun begynne å forholde seg til helt nye inntekts-muligheter. Hun skal selge TV-rettighetene til kampene sine, hun skal stå som arrangør for flere av stevnene og vil med det også heve billettinntekter. Historiske kamper i Norge kan bli en gullgruve for verdens beste kvinnelige bokser.

– Det er utrolig deilig å være sin egen sjef. Jeg har hatt en lang karriere og over tid har jeg forberedt meg på å ta mer kontroll, sier Brækhus.

En av landets beste sponsor-avtaler

Også sponsorene elsker Brækhus. TV 2 vet at hun og Privatmegleren er enige om en ny toårsavtale. De forbedrer avtalen betraktelig. Etter det TV 2 erfarer betaler de Brækhus rundt 1,3 millioner kroner i året. I tillegg får hun en bonus på 100 000 kroner for hver boksekamp hun vinner. Dette er en av de aller største enkeltstående sponsoravtalene i norsk idrett.

Brækhus sin manager, Rune Brynhildsen, vil verken bekrefte eller avkrefte opplysningene.

– Cecilia og Privatmegleren har et samarbeid som strekker seg tilbake fra 2012, som har hatt stor nytteverdi for begge parter. Når to partnere i et forhold er fornøyde og har nytte av hverandre, er det liten grunn til å bryte forholdet, sier Brynhildsen.

Privatmegleren har ikke svart på våre henvendelser.

– Klitsjko har et stort hjerte

Brækhus har vært i New York denne uken for å hilse på Vladimir Klitsjko. Ukraineren er, i likhet med Brækhus, sin egen promotor og driver selskapet K2. Han er god for over 200 millioner koner. Natt til søndag vant han over Bryan Jennings og forsvarte sine fire tittel-belter i tungvekt. 39-åringen står med 65 seiere og tre nederlag i karrieren.

Brækhus, som satt ringside i helgen, har inngått et samarbeid med Klitsjko og kommer trolig til å bokse på hans neste stevne til høsten. Kanskje blir det K2 som skal arrangere, eller bidra, når proffkamper settes opp i Norge.

– Klitsjko er en av de mest kjente idrettsutøverne i verden. Han er en døråpner av dimensjoner for meg. Han er en stor mann med et stort hjerte, han er kjempeflink på det han har gjort, tatt kontroll over sitt eget navn, og er en stor inspirasjon for meg, sier Brækhus.

Vis flere