Åsanes kaptein er inspirert av italiensk fotball og rock'n'roll

Suksesskapteinen Jahn-Ove Wiik (32) er ikke helt som andre fotballspillere.

Han er en kjent figur for de fleste i fotballmiljøet på Vestlandet.

Åsane-kaptein Jahn-Ove Wiik er inne i sin niende sesong for oransjetrøyene.

Men moldenseren som er i ferd med å bli en klubblegende i den lille klubben like utenfor Bergen, gjør seg ikke bare bemerket som en god fotballspiller - men også for sin helt særegne stil.

Inspirert av italiensk fotball
Med Norges korteste fotballshorts, langt flagrende hår og et kapteinsbind knyttet løst rundt venstrearmen, blir han lagt merke til uansett hvor han spiller.

– Det er nok en greie som henger litt igjen fra Molde da jeg spilte i Træff i mine yngre dager. Da var vi mange typer, blant annet Christian Gauseth som mange kjenner til. Vi likte å lage litt leven, sier han og fortsetter:

– Det er jo også litt for å skille seg ut, gjøre sin egen greie og skaffe seg et image.

Men det meste av inspirasjonen har han hentet fra italiensk fotball.

– Jeg elsker 80-tallet da jeg vokste opp, og fotballen fra tidlig 90-tallet. Spesielt fotballen i Italia. Det er der min elsk ligger. Vi hadde alle de store på den tiden. Caniggia, Maradona og Maldini. Det var helt nydelig, forteller han.

Men selv om noen av tidenes beste fotballspillere benyttet seg av samme stil, er det et sjelden syn i 2015. Det merker 32-åringen.

– Jeg får litt slengbemerkninger og stygge meldinger. Men det er bare til å smile av det. Når du legger opp til det som jeg gjør, så må du nesten tåle det, smiler han.

Har tatt Åsane til topps
Denne sesongen har har han styrt overraskelselaget Åsane helt opp i toppen av OBOS-ligaen. Oransjetrøyene var levnet lite håp før sesongen, men har så langt gjort alle spådommer til skamme.

– Vi ble jo dømt nord og ned. Media hadde ikke spesielt troen på oss og spådde nedrykk. Men vi kjører bare på. Det som skjer nå er helt fantastisk. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Så vi bare nyter det. Vi elsker det, sier han.

Fikk oppfylt rockedrømmen
Men til tross for at Wiik nyter tilværelsen på fotballbanen om dagen innrømmer han at det er en ting han mye heller ville gjort. Den store barndomsdrømmen var nemlig å bli rockestjerne.

–  Ja, det var det som var drømmen. Bli rockestjerne og leve det livet. Men så måtte jeg ta det nest beste. Nemlig å bli fotballspiller. Men kanskje jeg kan bli rockestjerne seinere, ler han.

Og en liten forsmak på rockelivet fikk Wiik denne uken da Åsane spilte inn sin helt nye klubbsang.

– Jeg spilte faktisk i et band da jeg var liten. Men det å gå i studio blir jo noe helt annet, forteller han.

I studio ventet blant annet Åsanes keeper og mannen bak den nye låten, Eirik Østgaard. Han er full av lovord om kapteinen.

– Han er ikonet i gruppen. Han er i ferd med å utvikle seg til en legende i Åsane. Så det er ingen over og ingen ved siden. Han er unik på alle mulige måter, sier han.

Se vår reportasje om Jahn-Ove Wiik og se hvordan det gikk da han endelig fikk oppfylt rockedrømmen øverst i artikkelen