Stortalentet Henderson feiret bursdagen med to scoringer

Liam Henderson kom inn og sikret Rosenborg-seier mot Viking.

Viking-Rosenborg 1-4

Rosenborg leide stortalentet Liam Henderson like før overgangsvinduet stengte. Den avgjørelsen fikk de belønning for i dag.

Skotten, som også feiret sin 19-årsdag lørdag, kom inn bare minutter etter at Suleiman Abdullahi hadde redusert til 1-2 og gitt Viking håp i sluttminuttene.

Ingen feiring
Med to kjappe scoringer knuste han hjemmelagets håp og sørget for at trønderne tok en sterk 4-1-seier.

– Det er helt fantastisk. Jeg har fått mange tekstmeldinger av venner som håpet jeg skulle score i dag. Så det var fint å gjøre det. Men det viktigste er at vi vinner og at vi fikk tre poeng og kan gå fornøyde hjem, sier 19-åringen til Cmore.

Det er knyttet store forventninger til skotten etter at han ankom Trondheim, men 19-åringen er klar på at han vil bruke tiden til å lære av de mer etablerte spillerne.

– Jeg synes det har gått greit så langt. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt og lære av spillere som Mike Jensen, Fredrik Midtsjø og Ole Selnæs. Jeg synes de er fantastiske og jeg vil fortsette å lære av dem, sier han.

Men til tross for to mål og bursdag har ikke unggutten tenkt å ta seg en velfortjent feiring i Stavanger.

– Nei, nei, nei, det er trening i morgen, smiler han.

– Ikke som skotter flest
Det svaret lyder godt i trener Kåre Ingebrigtsens ører.

– Han er ikke som skotter flest, han er litt annereledes, sier han og skryter videre.

– Han er en gutt som kom inn seint i troppen vår og som virkelig har bidratt på banen og i garderoben. En veldig ærgjerrig og ung herremann som står på. Han har vært en nyttig tilvekst for oss, sier han.

Søderlund scoret igjen
Rosenborg var det klart beste laget i første omgang. Tobias Mikkelsen sørget for kampens første store mulighet da han traff stolpen etter 18 minutter.

Det tok imidlertid ikke lang tid før gjestene var i føringen. Stefan Strandberg stanget ballen i tverrliggeren etter et hjørnespark. På returen dukket Alexander Søderlund opp og hadde få problemer med å sende trønderne foran.

Frisk Mikkelsen
Viking fikk en verst tenkelig start på den andre omgangen. Det sørget en danske for. Tobias Mikkelsen har imponert i Rosenborg-trøya etter at han har erstattet en skadet Pål André Helland. 

Tre minutter etter hvilen satte han fart mot Vikings 16-meter. Ingen støtet opp i dansken, og han kunne nærmest uforstyrret plassere ballen forbi Iven Austbø bakerst hos gjestene.

Viking var allikevel ikke helt ufarlige. Zymer Bytyqi, som hadde en svært god hjemmekamp for to uker siden, driblet seg fri og avsluttet like utenfor.

Også Veton Berisha kom til en stor mulighet, men angriperen satte ballen over målet.

Henderson-dobbel etter Viking redusering
Viking fikk allikevel sin redusering da Suleiman Abdullah scoret med 13 minutter igjen av full tid. Men nigerianerens hodestøt var en fattig trøst.

To mål av stortalentet Liam Henderson sørget for at Rosenborg vant 4-1.

Dermed leder de Tippeligaen med bedre målforskjell enn Odd som ligger på andreplass.