– Garanterer overnatting for 1000 flyktninger

Flere norske næringslivstopper mobiliserer nå til økt norsk innsats for å hjelpe båtflyktninger i Middelhavet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skipsreder Herbjørn Hansson tilbyr regjeringen skip til redningsarbeid, mens Petter Stordalen garanterer 1000 hotellrom til flyktningene dersom Norge beslutter å ta dem i mot.

– Som resten av Norge er jeg opprørt over hvor forferdelig det er å se på de scenene som utspiller seg, sier Petter Stordalen til TV 2.

Hjerteskjærende bilder av båtflyktningene i Middelhavet skaper stadig større engasjementet. Også her hjemme. Flere norske samfunnstopper mobiliserer nå for å hjelpe. 

– Ingen grunn til å vente

– Vi har plikt til å hjelpe mennesker som er i havsnød, sier skipsreder Herbjørn Hansson.

Tiden for å handle er nå, mener Hansson, som tilbyr den norske stat å leie flere hans supply skip til svært lav pris for å hjelpe båtflyktningene.

– Vi har disse skipene tilgjengelig nå, så det er bare en telefon fra myndighetene så kan vi sette de i gang. Det er ingen grunn til å vente, sier Hansson.

Flere ønsker å bidra

TV 2 har i dag snakket med flere samfunnstopper og konsernledere som ønsker å bidra. Rema 1000 og Norgesgruppen vil gi mat og penger, mens Petter Stordalen garanterer husrom til flyktninger dersom Norge bestemmer seg for å ta i mot.

– Norge må umiddelbart si at vi stiller opp og tar imot et stort antall, og det tallet bør være over 10.000, sier Stordalen. 

– Hva vil du stille opp med for å hjelpe? 

– Om den norske regjeringen ikke klarer å finne rom til disse flykningene, så garanterer jeg at vi kan stille med rom. Om de ber oss stille med 1000 rom så skal jeg klare det, sier Stordalen.