UNITED-AKTUELL: Ifølge tyske medier blir Ilkay Gündogan Manchester United-spiller i løpet av helgen. (AP Photo/Martin Meissner)
UNITED-AKTUELL: Ifølge tyske medier blir Ilkay Gündogan Manchester United-spiller i løpet av helgen. (AP Photo/Martin Meissner)

Fotballryktene:
– Manchester United kan gjøre sommerens første signering i helgen

Og Tottenham er villig til å betale store summer for å bli kvitt en spiller.

Lørdag er fotballdag. Kampene kommer på rekke og rad, og det er et svare strev å bestemme seg for hvilke man skal se.

Men enhver god fest har et enda bedre vorspiel.

Og hva setter stemningen bedre enn en solid dose med overgangsrykter?

Her er dagens cocktail fra medier rundt om i Europa.

David de Gea er fortjent en kandidat til å bli årets spiller i Premier League. Han holdt nærmest egenhendig en haltende gjeng med røde djevler i kontakt med topplagene frem til jul. Da er det kanskje ikke så rart at Manchester United-ledelsen kaster penger etter spanjolen for å få ham til å bli i klubben. Nå er han tilbudt nærmere 2,5 millioner kroner i uken for å forlenge kontrakten sin, skriver Daily Star.

Det er ikke mye som tyder på at Ilkay Gündogan blir værende i Borussia Dortmund. Midtbanespilleren nekter å skrive ny kontrakt med klubben, og vil bare ha et år igjen av hans nåværende når sesongen er over. Derfor tyder alt på at han blir solgt til sommeren. Daily Mail hevder at det bare er detaljer som gjenstår før 24-åringen er klar for Manchester United. Det snakkes om en overgangssum på rundt 250 millioner kroner. I tyske medier sies det at Gündogan kan bli klar allerede denne helgen.

Men ifølge Manchester Evening News kan Gündogan ende opp hos byrival Manchester City. For klubbens nye trener Thomas Tuchel skal ha Edin Dzeko høyt på ønskelisten sin, og synes at en byttehandel er noe begge klubber kan komme veldig godt ut av.

Heller ikke Nathaniel Clyne får United ha i fred av den irriterende naboen. Nå melder The Sun at Manchester City ønsker å hente Southampton-backen i sommer. City ønsker unge engelskmenn, og Clyne passer godt inn i den kategorien. Og da kan fort andrevalget til Louis van Gaal glippe også. For Ronald Koeman vil bruke sine nederlandske overtalelseskunster for alt de er verdt for å lokke Gregory van der Wiel fra Paris Saint-Germain for å erstatte Clyne.

En annen som har sett så godt som klar ut for Manchester United er Memphis Depay. Men nå hevder Daily Mirror at nederlenderens tur til England denne uken ikke var for å prate med Manchester United. I stedet så var det klubbledere fra Liverpool som møtte Depay og agentene hans Kees Ploegsma og Kees Vos på et hotell i Manchester.

Glen Johnson tar flyttelasset sitt med seg fra Liverpool til sommeren. Mye tyder på at Javier Manquillo gjør det samme. Dermed trenger de røde sårt en ny høyreback i løpet av sommerferien. Nå kan The Guardian fortelle at det fort kan bli Rod Fanni. 33-åringens kontrakt med Marseille går ut etter sesongen og kan komme gratis inn stadionporten på Anfield.

Liverpool har også hatt Alex Song på ønskelisten. Kamerunerens utlån fra Barcelona til West Ham går mot slutten, men den tidligere Arsenal-spilleren vil foretrekke en permanent overgang til The Hammers fremfor å flytte nordover til Liverpool, forteller han til Sky Sports.

Arsenal har også hatt Gündogan på ønskelisten, men skjønner at de må se seg om andre steder når Manchester-klubbene er kommet på banen. For The Gunners har som mantra å hente fornuftige spillere til fornuftige priser. Ikke fornuftige spillere til spinnville priser. Dermed blir det som oftest med ryktene for The Gunners. Men nå vil Monaco cashe inn på Geoffrey Kondogbia, og de vil ha pengene med en gang. Dermed er de villig til å gå kraftig ned i pris for å få gjort en deal. Midtbanespilleren herjet med The Gunners i åttedelsfinalen i Champions League, og vil være veldig velkommen på Emirates. Men ifølge Daily Star kan de få konkurranse av Real Madrid om unggutten.

Tottenham har et stort ønske foran den nye sesongen, og det er at Emmanuel Adebayor har funnet seg en ny klubb. I utgangspunktet ønsket Spurs å få markedspris for togoleseren. Men ettersom de ble lurt trill rundt da de skrev en langtidskontrakt med ham, så er det ingen som er villig til å betale for ham og samtidig gi ham i nærheten av samme lønnsbetingelser som han har på White Hart Lane. Da prøvde klubbledelsen seg med å la ham gå gratis. Men fortsatt var ingen villig til å betale ham samme lønn, og da sitter Adebayor heller på tribunen og teller penger enn å spille for noen andre. Ifølge The Telegraph vurderer nå klubben å gi ham en halv årslønn – rundt 30 millioner kroner – for å bli kvitt ham. Så får man se om noen er villig til å gi ham halvparten av det Spurs betaler ham, pluss en signeringsbonus.