Ferrarien var et trist syn etter ulykken, bilen ble betegnet som et totalvrak. Foto: Marianne Holøien, f-b.no/Amedia.
Ferrarien var et trist syn etter ulykken, bilen ble betegnet som et totalvrak. Foto: Marianne Holøien, f-b.no/Amedia.

Totalvraket Ferrarien – nå må 20-åringen i fengsel

Tiltalt for uaktsom kjøring – uten førerkort.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

20-åringen som i mars i fjor totalvraket sin Ferrari på grunnen til Trosvik barneskole i elevenes friminutt, er dømt til 21 dagers ubetinget fengsel. Farten var minst 92 km/t forut for ulykken, heter det i dommen.

20-åringen var tiltalt for uaktsom kjøring og for kjøring uten førerkort.

Fredrikstad tingrett har i tillegg til fengselsstraffen gitt Fredrikstad-mannen sperrefrist for førerkort i halvannet år. I tillegg er han dømt til å betale saksomkostninger med 25.000 kroner, skriver Fredriksstads Blad.

Det var i midten av mars i fjor at 20-åringen, som da var 18 år og uten førerkort mistet kontrollen over en Ferrari, og krasjet med et tre før den ville ferden endte på en idrettsplass utenfor skolegården til Trosvik skole. Etter ulykken hevdet sjåføren at han ikke hadde kjørt fort langs skoleveien, men at han mistet kontrollen da bilen begynte å spinne.

Over lovlig hastighet

I dommen heter det at det var friminutt på skolen da ulykken skjedde, men ingen som befant seg på gressbanene ettersom det var litt fuktig på gresset.

At farten var et godt stykke over lovlig hastighet bekreftes for øvrig av sakkyndigrapportene fra henholdsvis Rekon DA ("Rekon") og Simco AS ("Simco"), heter det i dommen.

Minimum 92 km/t

"Simco har i rapport datert 18. september 2014 konkludert med at bilen holdt en hastighet på 124 km/t før airbagen ble utløst."

Ingeniørfirmaet Rekon har på sin side konkludert med at bilen forut for at den passerte det første treet hadde en sannsynlig fart på mellom 80 og 90 km/h.

I dommen heter det at en tvil skal komme tiltalte til gode, og retten legger til grunn at Ferrarien holdt en fart på minimum 92 km/t utenfor barneskolen i friminuttet.

Du kan lese mer om motor og trafikk på f-b.no - her:

LES OGSÅ: Han skulle bare prøvekjøre superbilen ...