Hvis du har fulgt med på sosiale medier de siste dagene har du kanskje sett flere av vennene dine legge ut små tegneserielignende figurer av seg selv fremføre forskjellige sanger og danserutiner.

På kinesisk

Den nye appen, My Idol, har nemlig på kort tid tatt internett med storm - og sosiale medier elsker den. Til tross for at hele appen foregår på kinesisk, har den fått stor internasjonal oppmerksomhet, og i Norge topper den nå listen over de mest trendende søkene i App Store.


Slik fungerer My Idol

1. Du laster opp en selfie - enten av deg selv eller noen andre.

2. Appen gjør selfien din om til en animert 3D-avatar, og deretter kan du selv velge øyefarge, hårfarge og klær for å få avataren din mest mulig lik deg selv.

3. Når du har gjort dette kan du velge hva avataren din skal gjøre; synge opera, danse på strippestang eller fremføre Disney-hiten Frozen. Valgmulighetene er mange, og det er her moroa begynner. 

Har det gøy med kjendiser

Mens mange velger å lage dansende og syngende avatarer av seg selv, finnes også de som har benyttet appen til å ha det litt ekstra moro med alt fra anerkjente politikere til sang- og filmstjerner.Barack Obama fremfører en striptease:

Skuespiller Morgan Freeman fremfører Disney-hiten 'Let it go':