Usikker på hvilket NBA-lag du bør holde med? Vi har sammenlignet NBA-lagene med Premier League-klubber.
Usikker på hvilket NBA-lag du bør holde med? Vi har sammenlignet NBA-lagene med Premier League-klubber.

Dette NBA-laget bør du holde med 

Nordmenn flest har et Premier League-lag de holder med, men ikke alle har et NBA-lag. Nå har vi laget oversikten over hvilket NBA-lag du som fotballsupporter bør holde med. 

Sluttspillet er i gang i NBA og Sportskanalen og Sumo viser kamper hver søndag (fra semifinalene 19. mai viser vi alle kampene). Det er kanskje ikke alle som har valgt ut et favorittlag enda. Nå får dere hjelp. Ved å bruke Premier League-lag forteller vi dere hvilket lag i verdens beste basketball-liga nettopp du bør holde med.

Chelsea - Dallas Mavericks
Mavericks er NBAs Chelsea. Begge lag styres av en styrtrik eier, Roman Abramovitsj for Chelsea og Mark Cuban for Mavericks, og begge eierne brenner for at laget skal vinne titler. Før årets sesong hentet Mavericks inn Tyson Chandler, Chandler Parsons og Rajan Rondo ble hentet midt i sesongen, dermed kan Mavs minne litt om ryktet Chelsea har på seg for å være en «kjøpeklubb». Begge lag er også alltid å regne med i toppen. Lagenes trenere er også kjent for å være blant de beste taktikerne i sin respektive sport.

Arsenal - Chicago Bulls
Er du Arsenal-supporter bør du også være supporter av Chicago Bulls. Bulls innehar tidenes beste grunnserie fra 1996 da de vant 72 kamper og kun tapte ti og kan sammenlignes med «The Invincibles», Arsenal-laget som gikk gjennom 03-04-sesongen uten å tape. Begge lag spiller i rødt, begge lag er stort sett å regne med i toppen og begge lag har fått tittelhåp ødelagt av skader de siste sesongene. Chicago Bulls har også spilleren de fleste er enige om at er tidenes beste basketballspiller, nemlig Michael Jordan. Og selv om Thierry Henry av de færreste regnes som tidenes beste fotballspiller er han i flere kåringer kåret til tidens beste Premier League-spiller. Blant annet av Premier League-fans for hovedsponsor Barclays. I tillegg ledes lagene av hver sin trener/manager (henholdsvis Tom Thibodeau og Arsène Wenger) som er genierklært av noen, mens andre mener de ikke er skikket til jobben.

Manchester United - San Antonio Spurs
Dette burde kanskje vært Los Angeles Lakers, av direkte motsatte grunner som som blir nevnt når vi kommer til Manchester City. Men her lander vi altså på San Antonio Spurs. Grunnen er rett og slett at det sportslig er ekstremt mange likhetstrekk. Uniteds moderne suksess startet med en manager og en kjerne av «egne» spillere. Spurs trener Greg Popovich og Sir. Alex Ferguson har mange likhetstrekk, det sterkeste kanskje at klubben er større enn noen stjerner. Begge lag har vært det mest dominerende (eller ett av) i moderne tid. Selv om Manchester United hadde en svært svak sesong i fjor er de på vei tilbake. Og Spurs, som Manchester United i 2014, kommer snart til å få utfordringen med hva som skjer etter at deres kjerne (Tim Duncan, Manu Ginobili og Tony Parker) velger å legge skoene på hyllen.

Manchester City - Los Angeles Clippers
Dette er kanskje den enkleste av alle sammenligningene. Dette er to klubber som alltid har vært i skyggen av «storebror» i byen. Citys er Manchester United, mens Clippers alltid har spilt i skyggen av Los Angeles Lakers. De siste årene har lykken snudd for begge disse lagene. City er blitt Manchesters beste lag og Clippers har vært det desidert beste laget i Los Angeles. Begge lagene har store stjerner og lever under et press på å levere titler.

Liverpool - Boston Celtics
Om Liverpool er laget ditt bør du også være en Boston Celtics-supporter. Lagene har en utrolig lik historie. Begge har tradisjonelt vunnet titler, begge dominerte 80-tallet og begge har slitt siden. Liverpool skinnende øyeblikk de siste årene var da de vant Mesterligaen i 2005, mens Boston Celtics endte 22 års titteltørke i 2008. Byene er tradisjonelt kjent som arbeiderklassebyer og som en ekstra liten tilleggsopplysning eier Liverpool-eierne også Bostons baseball-lag, Boston Red Sox.

Tottenham - Portland Trail Blazers
Her burde vi kanskje valgt San Antonio Spurs, rett og slett på grunn av navnet. Men vi ender opp med Portland Trail Blazers som NBAs svar på Tottenham. Grunnen rett og slett at begge lag kan regnes som «nesten-lag». Trail Blazers er det laget som har kvalifisert seg for sluttspillet tredje flest ganger, mens Tottenham lenge har vært nære å spille seg helt i toppen av Premier League, men ikke helt klart å komme over den siste kneiken. Begge lag har også i år lag som er oppe og snuser på kirsebærene de store gutta spiser, men som ikke når helt opp.

Southampton - Atlanta Hawks
Etter at Southampton solgte unna i sommer er det nok mange som er overrasket over at de har hevdet seg i toppen slik de har gjort. I NBA er det Atlanta Hawks som har overrasket mest. Forrige sesong snek Hawks seg inn i sluttspillet, og få om noen hadde særlige forventninger foran årets sesong. Men ledet av trener Mike Budenholzer ble Hawks det beste laget i avdeling øst. Og Budenholzer vant prisen for «Årets trener», noe kanskje også Southamptons manager Ronald Koeman gjør i Premier League. En annen sammenligning lagene i mellom er at de ofte går under radaren og ikke dominerer i nasjonale medier.

Swansea - Toronto Raptors
Swansea er blitt Premier Leagues eneste lag som ikke kommer fra England. I så måte minner de om Toronto Raptors som er det eneste laget i NBA som ikke er fra USA. Swansea og Raptors er også begge lag som befinner seg rett under toppen av sine ligaer.

West Ham - Memphis Grizzlies
I NBA er det et lag som er kjent for hardt fysisk spill og hvor hverken spillere eller fans bryr seg nevneverdig om hva motstanderne eller deres supportere tenker om måten de spiller på. Det laget er Memphis Grizzlies. Ledet an av de to store spillerne, Marc Gasol og Zach Randolph, denger de rett og slett det som kommer i deres vei. De er også blitt et godt lag, i likhet med West Ham. Digger du «The Hammers» kommer du til å elske Memphis Grizzlies.

Crystal Palace - Washington Wizards
Her må vi finne et hovedstadslag og i NBA er det kun Washington Wizards som møter kriteriene. Det disse lagene også har til felles er deres mangel på sportslig suksess. I Washington er fansen alltid naive optimister, det kan jo også minne om Palace-manager Alan Pardew.

Everton - Cleveland Cavaliers
Om Everton er ditt lag husker du sikkert da Wayne Rooney krevde å bli solgt fra klubben i 2004. Følelsen kjenner Cleveland Cavaliers-fansen svært godt. LeBron James arrangerte et eget tv-program i 2010 for å annonsere hvilken klubb han ville spille for, og knuste mange Cavaliers-hjerter da han valgte Miami Heat foran klubben fra sin hjemby. Fansen brente James-drakter i gatene. Så, fire år senere, vendte kongen hjem i gjen. Klubbene var gode på 80-tallet og slet på 90-tallet. Nå er begge å regne med i sine respektive serier. Så spørs det om Everton-fansen holder pusten for å få oppleve den samme ekstatiske følelsen Cavaliers-fansen fikk da deres store helt vendte hjem.

Newcastle - Golden State Warriors
Alle Newcastle-supportere er sulteforet på suksess og vil fortelle deg at, om ikke annet, så har de Premier Leagues beste supportere. Derfor bør enhver Newcastle-supporter holde med Golden State Warriors. Newcastle vant sist en ligatittel i 1927 og har aldri klart å utnytte potensialet klubben har, selv om de var blant Englands beste store deler av 90-tallet. Warriors vant sin siste tittel i 1975 og har vært blant NBAs svakeste lag i stort sett hele perioden etter. Men begge klubber har fantastiske fans som hele tiden håper på at ting skal snu. Og for Warriors har det snudd. Denne sesongen har Warriors vært NBAs beste lag og er kanskje den største favorittene til å vinne sluttspillet. I tillegg spiller Warriors fantastisk underholdende basketball, ikke ulikt Newcastle-lagene på 90-tallet. Fansen er likevel hovedargumentet, og ved å «gi» Newcastle-supportere Warriors så gir vi dem kanskje også noe å glede seg over de neste årene? (Så skal det også nevnes at undertegnede er Newcastle-fan, velger å se på glasset halvfullt og er fullstendig klar over at de ikke er det beste laget pr. dags dato.)

Aston Villa - Milwaukee Bucks
I disse dager gleder vel de fleste «Villains» seg over at Tim Sherwood er deres manager? Sherwoods historie minner om Milwaukee Bucks-trener Jason Kidd. Etter en bitter avskjed med Tottenham opplever Sherwood suksess i Aston Villa, et lag som har ligget med brukket rygg i noen sesonger. Det samme kan sies om Kidd som forlot Brooklyn Nets kontroversielt etter fjorårssesongen og nyter stor suksess som Bucks-trener. Sherwood og Kidd er grunnen til at Villa-supportere også bør kaste seg på dette Bucks-laget. Det vil også gi dem et meget ungt og spennende lag å følge i årene som kommer og en av NBAs morsomste spillere, Giannis Antetokounmpo, som de kan kalle deres egen. Ikke ulikt Villas Jack Grealish.

Sunderland - New Orleans Pelicans
Pelicans (og New Orleans som by) var kanskje den vanskeligste av alle sammenligningene. New Orleans er en spesiell by som har vært knutepunkt for kulturutveksling i flere århundrer. Det har sørget for at New Orleans har utviklet ganske unike matvaner og musikksjangere. Alle som har vært ute en kveld i Sunderland vet at også innbyggerne her putter i seg det meste (ikke glem at undertegnede er Newcastle-supporter). Når det gjelder musikk er New Orleans kjent som fødestedet for Jazz og Sunderland er stedet for Englands største Jazzfestival, «The Great North Big Band Jazz Festival». Begge disse lagene har slitt i sine respektive ligaer de siste sesongene, men for Sunderland-fans kan det å heie på Pelicans føre til en del sportslige oppturer de neste sesongene. Pelicans er i sluttspillet i år, men ryker nok fort ut mot Golden State Warriors (og etter fem strake Sunderland-seire mot Newcastle er det deilig at «vi» tar denne), men har Anthony Davis som mange tror vil være verdens beste spiller i løpet av få år.

Leicester - Brooklyn Nets
Laget som minner mest om Leicester i NBA er Brooklyn Nets. Begge lag har stort sett hatt tøffe tider rent sportslig, og begge lag er nylig blitt kjøpt opp av en styrtrik eier. Vichai Srivaddhanaprabha eier Leicester og har ambisjoner om å bygge et storlag. For Leicester-fans får vi håpe at det går bedre enn det har gjort med ambisjonene Nets-eier Mikhail Prokorov hadde da han kjøpte klubben i 2010. Prokorov lovet å vinne en tittel i løpet av fem år, Nets er foreløpig ikke i nærheten.

QPR - Houston Rockets
På 90-tallet var de gode, og selv om de ikke vant to titler slik Houston Rockets gjorde, er det flere likhetstegn mellom QPR og Texas-klubben. I QPR er det ofte «helt Texas», og de er som sine NBA-brødre kjent for å gå egne veier. Rockets bruker statistikk når de lager taktikken sin, de skal ikke skyte lange topoengere, men heller fokusere på trepoengere. QPR scorer heller ingen enkle mål, og både Matt Phillips og Charlie Austin har kandidater til sesongens mål på samvittigheten. I Austin har QPR også en av de mestscorende og beste spillerne i Premier League, mens Rockets James Harden en av NBAs absolutt beste. Houston er en finansby, og det er også store finanser involvert i QPR. Eierne Tony Fernandez (direktør i Air Asia) og Lakshmi Mittal (leder for verdens største stålprodusent) har nok mange likemenn i romfarts-byen.