ALENE: Henrik Elvestad under TV 2s vårlansering i 2013.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
ALENE: Henrik Elvestad under TV 2s vårlansering i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Henrik Elvestad om at Golden går til NRK: – Det er et element av vemod i dette

I ni år har Henrik Elvestad (41) og Johan Golden (40) jobbet sammen i programmet Golden Goal på TV 2. At kompisen nå forsvinner til NRK synes han er vemodig.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I går ble det kjent at Knut Nærum trekker seg som programleder i Nytt på nytt etter 442 episoder på NRK.

Vemodig

Inn som erstatter til høsten kommer Johan Golden som for tiden er programleder i TV 2-programmet Golden Goal med Henrik Elvestad. De to har jobbet sammen i programmet siden 2006, og Elvestad innrømmer at det er trist å miste sin makker.

GULL-GUTTENE: Johan Golden og Henrik Elvestad har jobbet tett sammen i programmet Golden Goal siden 2006. Foto: Espen Solli/TV 2
GULL-GUTTENE: Johan Golden og Henrik Elvestad har jobbet tett sammen i programmet Golden Goal siden 2006. Foto: Espen Solli/TV 2

– Det er jo element av vemod i dette. På den andre siden har jeg full forståelse for at han har takket ja til en slik fantastisk mulighet, og jeg vil bare ønske ham lykke til. Vi er fortsatt gode venner, forsikrer Elvestad til TV 2.

Slutt på Golden Goal

Elvestad forteller også at det blir vanskelig å fortsette programmet når Golden forsvinner til NRK.

– Det blir vanskelig, ja. Det har noe med at programmet heter GOLDEN goal og at det derfor blir vanskelig å fortsette uten han. Det kommer ikke til å bli noe Elvestad Goal – det klinger ikke like bra, forteller Elvestad.

– Hva gjør du nå, Henrik?

– Du, jeg skal overta programmet Urix på NRK...neida, det skal jeg ikke. Jeg holder på å planlegge framtidige prosjekter, men ingenting er hugget i stein ennå og jeg kan ikke si så mye på dette stadiet bortsett fra at jeg ikke tenker å sitte og surmule eller legge karrieren på hylla, forteller han til TV 2.

– Nytt på nytt bedre med Golden

Elvestad er sikker på at Johan Golden kommer til å klare å fylle T-skjorten til Knut Nærum i Nytt på nytt når den neste sesongen starter til høsten.

– Han er veldig dyktig og kommer til å passe veldig godt inn. Jeg tror at Nytt på nytt kommer til å bli enda bedre med Golden. Det eneste jeg er spent på er om han har samme hårutvikling som Nærum hadde, spøker Elvestad og sikter til at Nærum ble stadig mer grå i håret utover sesongene av Nytt på nytt.

– Kommer du til å dukke opp i nye programmer på TV?

– Ja, det gjør jeg! Dere blir ikke kvitt meg så lett, avslutter Elvestad.