Black Debbath spøker med statsministeren i ny video

– Det er lett å peke nese å gjøre narr, men hadde du gjort en bedre jobb sjæl?

Black Debbath er kjent for sine humoristiske og politiske tekster, og på sitt sjuende album «Universell Riffsynsing», setter de fokus på alle ministerne og statsminister Erna Solberg i låta «Dum Dum Minister».

Med låta «Det er problemer innad i Høyre» fra 1999, satte de fokus på hvordan politiske partier spiste sine ledere og pådro seg politisk forstoppelse.

I den nye singelen «Dum Dum Minister», handler det om alle ministernes dumskap og at de er vanskelige å tolke. Statsministeren, finansministeren og helseministeren spøkes med i musikkvideoen.

– Når ministerne skal svare for seg på Stortinget, da oppstår det av og til en følelse av at de svarene de gir ikke alltid er fullgode. Er det egentlig den rette personen som er valgt til å være minister? Dette er det spørsmålet vi funderer på i den nye låta, sier bandmedlem og gitarist Egil Hegerberg til TV 2.

Egil Hegerberg (45) er ydmyk i forhold til jobben ministerne gjør, og innrømmer at han neppe hadde klart å gjøre en bedre jobb selv.

Hegerberg har selv funnet på en ministerpost som han kunne tenke seg, en Festlighetsminister.

– Jeg synes man skal være forsiktig med å kaste stein når man sitter i glasshus. Jeg vet at hvis alternativet hadde vært at jeg skulle vært minister så hadde ikke det vært noe særlig bedre. Så det er lett å peke nese og gjøre narr av ministerne, men tenk deg om, hadde du gjort en bedre jobb selv? Kanskje, kanskje ikke, avslutter Egil Hegerberg til TV 2.

Se intervju med Egil Hegerberg her: