Urtestekt fisk laget av matglade ungdommer

Wenche hadde besøk fra Geitmyra kultursenter for barn i dag. Urtestekt fisk med råkostsalat stod på menyen.

Oppskrift: Geitmyra matkultursenter for barn

To matglade elever fra Jeriko skole laget mat med Wenche i dag.
God, fersk fisk blir enda bedre med friske urter.
All fisk kan stekes, og urter kan du nesten ikke bruke for mye av.
Noen urter passer bedre til fisk enn andre, så her må du prøve deg frem og finne din favoritt.

Urtestekt fisk servert med råkostsalat. Foto: TV 2
Urtestekt fisk servert med råkostsalat. Foto: TV 2

Dette trenger du:

  • ca 700 g fiskefilet
  • 1 håndfull friske urter
  • 2-3 ss matolje
  • Salt og pepper

Grovhakk urtene.
Bland inn litt salt og pepper, og strø blandingen jevnt utover en tallerken.
Gni fiskestykkene inn med olje, og vend dem i urteblandingen.
Sett pannen på middels varme.
Hold håndflaten over pannen for å kjenne om pannen er varm.
Når pannen er varm har du i oljen.
Legg fisken i pannen og stek i 3-4 min på hver side.

Server med en råkostsalat.

RÅKOSTSALAT:

En råkostsalat består av revne grønnsaker av forskjellige slag.
Den passer til det meste og du kan lage en rekke ulike varianter, avhengig av hva du liker og hva du har i kjøleskapet.
Du kan bruke alle grønnsakene nevnt i denne oppskriften eller bare en eller to av dem.
Kål og fennikel er også godt, og du kan bruke appelsin i stedet for sitron – prøv deg fram.

  • 1 stor gulrot
  • 1 liten rødbete
  • 1 stang stangselleri
  • ¼ fennikel
  • 1 eple
  • 2-3 ss presset sitronsaft
  • 2 ss solsikkefrø
  • ½ ts salt

Skrell og skyll alle grønnsakene godt.
Rasp dem og ha dem i en skål.
Bland presset sitronsaft og salt og hell over.