HVEM BLIR OG HVEM DRAR? Slik ser tabellen ut med fem (for noen seks) serierunder igjen. Vil Burnley og QPR klare å klatre ut av nedrykkssonen? Foto: Scanpix
HVEM BLIR OG HVEM DRAR? Slik ser tabellen ut med fem (for noen seks) serierunder igjen. Vil Burnley og QPR klare å klatre ut av nedrykkssonen? Foto: Scanpix

Alsaker: – Disse lagene rykker ned fra Premier League

TV 2s kommentator tror den beinharde bunnkampen vil stå mellom seks lag.

Vil du se Premier League og Tippeligaen? Skaff deg tilgang nå!

Det gjenstår fem (for noen lag seks) serierunder av Premier League-sesongen, og selv om Chelsea mer eller mindre har sikret ligatittelen er det fortsatt mye igjen å spille for.

De øvrige tre plassene innenfor topp-fire – i tillegg til 5. plassen som europacupspill– er én ting. Den heftigste kampen er imidlertid i den andre enden av tabellen: For å unngå nedrykk.

Se og følg helgens spennende Premier League-kamper i vårt livesenter!

Alsaker: – Vil stå mellom seks lag

For det er virkelig utrolig jevnt i tabellbunnen, med kun ti poeng som skiller mellom jumboplassen og 13. plassen.

Det vil i teorien si at så mange som åtte lag kan risikere å bli én av de tre som tar den tunge veien ned i Championship.

TV 2s Premier League-kommentator Øyvind Alsaker tror likevel ikke det blir så mange.

– Jeg tror ikke West Bromwich på 13. plassen vil involvere seg i nedrykksstriden. Ti poeng ned til streken skal være nok med så få serierunder igjen. Newcastle på 14. plass har riktignok seks tap på rad nå, men jeg tror heller ikke de blander seg inn, sier han.

Alsaker mener det heller vil stå mellom Aston Villa på 15. plass og de øvrige fem klubbene nedover. Et durabelig slagsmål mellom seks klubber, med andre ord.

– Det blir en mildt sagt heftig kamp, dette. Egentlig er det veldig vanskelig å spå noe som helst. Én kamp kan plutselig snu alt på hodet. Du kan analysere deg blå på hvordan det vil gå, men nedrykksstriden kan leve helt til siste runde, påpeker han.

– Og foran den siste serierunden kan det fortsatt være fem lag som alle kan rykke ned. De vil derfor skifte plasser hele veien gjennom kampene, utfra hvor det scores mål. En avgjørende vinnerscoring i det 94. minutt, i den siste kampen som spilles, kan endre alt. Den scoringen kan sende et lag fra bunnplass til 17. plass, sier Alsaker.

– Burnley og Sunderland nærmest

Kommentatoren har likevel forsøkt å analysere de fem nedrykksskandidatene, og mener det er fire lag som skiller seg ut. Negativt sett.

– Slik jeg ser det er det Burnley og Sunderland som er nærmest nedrykk nå. De har begge en formkurve som peker nedover. Så har du Queens Park Rangers og Hull, som også vil blande seg inn. QPR er for øyeblikket under streken og ligger sånn sett dårligst an. Det er uansett disse fire lagene det vil stå mellom, sier Alsaker.

Tre av lagene – Sunderland, Leicester og Hull – har også seks kamper igjen i spille, mens de tre andre kun har fem. Det vil også spille inn, mener han.

Slik vurderer Alsaker seks nederste lagene:

15. Aston Villa:

– Jeg tror Villa vil klare seg. De har endelig fått Christian Benteke i gang, og ingen av de andre bunnlagene har en spisstype som han. Benteke kan redde Villa på egenhånd. De har selvsagt FA cup-finalen å tenke på nå, noe som kan spille inn. Både negativt og positiv.

16. Sunderland:

– De har som nevnt pilen pekende nedover, og vil slite tungt. Jeg er svært skeptisk til at Sunderland vil ha noen sjanse til å berge plassen. Dick Advocaat har fått minimalt med respons etter at han overtok ansvaret, og det må han få i den situasjonen klubben er i. De får også én ekstra kamp å spille.

17. Hull:

– De har ikke vunnet på lang tid, har tre strake tap og har et tøft kampprogram igjen. I tillegg har de – som Sunderland – seks kamper igjen. Nøkkelkamper for dem blir borte mot Crystal Palace lørdag og hjemme mot Burnley (9. mai). De er litt midt i mellom, synes jeg. Det kan ende med nedrykk, men de kan også såvidt berge plassen.

18. Leicester:

– Leicester er det laget i tabellbunnen som har mest pil opp for øyeblikket. De har vunnet tre kamper på rad, og har også et enklere kampprogram igjen enn de andre bunnrivalene. Men de har samtidig én ekstra kamp å tenke på. Nøkkelkampen blir borte mot Burnley lørdag. Den må de vinne. 

19. QPR:

– Hvis QPR klarer å berge plassen denne sesongen, så vil det nesten være et under. De har vært veldig ujevne og ute å kjøre i år. Samtidig er det mye kvalitet og rutine i spillertroppen. Det kan bety mye nå i avslutningen.

20. Burnley: 

– Burnley har som nevnt – sammen med Sunderland – mest pil ned for øyblikket. De virker veldig kjørte om dagen, men har muligheten allerde lørdag. Hjemmekampen mot Leicester blir svært viktig. I tillegg må de slå Hull på bortebane (9. mai). 

Dette er det gjenværende kampprogrammet for Alsakers nedrykkskandidater:

Aston Villa: 

Manchester City (b)
Everton (h)
West Ham (h)
Southampton (b)
Burnley (h)

Sunderland:

Stoke (b)
Southampton (h)
Everton (b)
Leicester (h)
Arsenal (b)
Chelsea (b)

Hull:

Crystal Palace (b)
Liverpool (h)
Arsenal (h)
Burnley (h)
Tottenham (b)
Manchester United (h)

Leicester:

Burnley (b)
Chelsea (h)
Newcastle (h)
Southampton (h)
Sunderland (b)
QPR (h)

QPR:

West Ham (h)
Liverpool (b)
Manchester City (b)
Newcastle (h)
Leicester (b)

Burnley:

Leicester (h)
West Ham (b)
Hull (b)
Stoke (h)
Aston Villa (b)