Etter det TV 2 kjenner til går Patrick Thoresen nærmere 90 prosent ned i lønn, fra 24 millioner kroner i året til to millioner kroner i året. Foto: VIASAT
Etter det TV 2 kjenner til går Patrick Thoresen nærmere 90 prosent ned i lønn, fra 24 millioner kroner i året til to millioner kroner i året. Foto: VIASAT

Hockey-Thoresen med lønnsfall på 22 mill.

Patrick Thoresen ser frem til å spille for Djurgården, men lønnen synker dramatisk.

Onsdag ble det klart at Patrick Thoresen returnerer til Sverige og Djurgården.

Det ser den nybakte KHL-mesteren frem til, for der skal han spille foran publikumet som kalles for de beste supporterne i Europa. 

Nordmannen var aldri i tvil om at han ønsket seg tilbake til Stockholm og den svenske klubben. Supporterne lokket ham tilbake.

– Jeg hadde en drøm

– Å spille for Järnkaminerna, som er Djurgårdens fans, og det å spille med Djurgården-emblemet på brystet. Jeg hadde også en familie som trivdes godt i Stockholm, sier Thoresen til TV 2.

Etter seks år i Russland og to KHL-titler bytter han nå ut rubelen med svenske kroner, og forlater SKA St. Petersburg. 

– Jeg hadde en drøm før jeg begynte proffkariéren at jeg skulle kunne bygge et hus, ha to biler og kanskje en hytte etterhvert. Det er et mål jeg har oppnådd og jeg er veldig stolt av meg selv, fortsetter nordmannen.

Etter det TV 2 kjenner til går nordmannen nærmere 90 prosent ned i lønn, fra 24 millioner kroner i året til to millioner kroner i året.

– Den pakken jeg får der er jeg kjempefornøyd med. Jeg lider ingen nød, forteller Thoresen. 

Russisk feiring

Etter søndagens triumf har det vært feiring som har stått i fokus for nordmannen. Thoresen har blitt hyllet av flere for sin bragd, blant annet av Mats Zuccarello Aasen.

– Det har vært tre tøffe dager med russisk feiring, sier hockeyspilleren.

– De kan drikke vodka der borte?

– Ja, jeg er ikke like flink til det. De guttene imponerer meg der borte, avslutter en smilende Thoresen.