SKILLES: I 16 år har han hatt Knut Nærum på venstre flanke, men snart er det slutt. Her er Nærum (t.v.) og Jon Almaas på vei inn til  utdelingen av Gullruten i 2009.
Foto: Marit Hommedal / SCANPIX
SKILLES: I 16 år har han hatt Knut Nærum på venstre flanke, men snart er det slutt. Her er Nærum (t.v.) og Jon Almaas på vei inn til utdelingen av Gullruten i 2009. Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Johan Golden overtar for «Nytt på nytt»-veteran

Komikeren Johan Golden går inn som fast medlem i underholdningsprogrammet på NRK. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Etter 16 år og 442 episoder har Knut Nærum bestemt seg for å forlate NRKs gullrekke», skriver NRK.no.

Komiker Johan Golden tar over. Han er kjent fra blant annet «Golden Goal» på TV 2. 

Torsdag neste uke blir Nærums siste innspilling. 

– Det er fin gjeng og en flott redaksjon. Jeg har gjort dette så lenge at det blir trist å slutte, enten jeg vil det eller ikke. Men det skal jeg takle. Jeg har kommet frem til at det er flere fordeler enn ulemper ved å slutte, sier Nærum til NRK.no.

Han sier videre at han vil bruke tiden på å skrive bøker, tegneserier og teater.

Golden forlater TV 2 Zebra, men blir værende i P4-programmet «Misjonen» sammen med Atle Antonsen. 

– «Nytt på nytt» er det største humorprogrammet i Norge. Det er også det programmet som ligger mitt hjerte nærmest fordi det tar opp dagsaktuelle temaer. Det går ikke an å si nei når du blir spurt om denne jobben. Jeg måtte bare kline til, sier Golden til NRK.no.

Ikke mer «Golden Goal»

Kommunikasjonssjef Jan-Petter Dahl i TV 2 sier kanalen og Golden skilles som venner. 

– «Golden Goal» er inne i sin aller siste sesong på TV 2 Zebra. Vi ønsker å takke Johan Golden for fantastiske bidrag på kanalen gjennom en årrekke, og ønsker ham samtidig lykke til med nye og store utfordringer, sier Dahl.

– Så er vi veldig glad for at «Golden»-makker Henrik Elvestad fortsetter i TV 2. Han jobber nå med nye og spennende prosjekter for kanalen, sier han.