SKYLDIG: Den tidligere Rosenborg-spilleren Nicki Bille Nielsen ble kjent skyldig for vold mot politet torsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SKYLDIG: Den tidligere Rosenborg-spilleren Nicki Bille Nielsen ble kjent skyldig for vold mot politet torsdag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Nicki Bille skyldig i vold mot politiet

Den tidligere Rosenborg-spilleren tar betenkningstid etter dommen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nicki Bille Nielsen er kjent skyldig i vold mot politiet.

Det bestemte København byrett torsdag ettermiddag.

Der ble den tidligere Rosenborg-spilleren kjent skyldig på alle tre tiltalepunkter.

Må ikke i fengsel

Dansken var tiltalt for ordensforstyrrelse og for å ha motsatt seg arrest og hindret polititjenestemennene å påføre ham håndjern. Ifølge tiltalen var han også tiltalt for å ha bitt en politibetjent i høyre arm under transporten til arresten i politipatruljebilen.

For tiden spiller dansken i franske Évian.

Aktor la ned påstand om 60 dagers ubetinget, mens forsvareren ønsket en betinget straff. Straffen ble til slutt 60 dager betinget fengsel, samt 80 timers samfunnstjeneste som må utføres innen seks måneder.

– Dette er ikke i den grove enden. Vi har lagt vekt på dine gode personlige forhold. Vi har funnet det forsvarlig, lød dommerens vurdering ifølge Ekstra Bladet.

Dermed slipper dansken fengsel. Bille Nielsen og hans forsvarer Peter Berg forlot rettslokalet i København etter dommen var avsagt for å diskutere om de skulle anke dommen. De valgte å ta betenkningstid.

Bakgrunn

Det var i påsken i fjor at den danske angriperen havnet i politiets søkelys hjemme i København. Da spilte dansken for Rosenborg. En frustrert Bille skal ha sparket i en parkeringsautomat da en politipatrulje kjørte forbi.

Politiet skal ha stanset opp - og da utviklet det seg til å bli en scene.

Nicki Bille Nielsen ha blitt svært provosert - og politiet måtte bruke pepperspray mot dansken. 26-åringen ble siden tatt med i politibilen, der han angivelig skal ha bitt en politimann.

Dansken fikk fortsette i Rosenborg etter episoden, men fikk alkoholforbud av klubben. Bille Nielsen måtte også begynne på sinnemestringskurs og delta i sosialt samvær i regi av Rosenborg. 

I fjor sommer ble dansken solgt fra Rosenborg til franske Évian.