Petter Stordalen slår et slag for restemat!

Stordalen er flasket opp på mat som har gått ut på dato. Han var på besøk i kjøkkenet til Wenche og ga gode råd til bruk av restemat. Her finner du oppskriftene!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tomatisert grønnsakssaus til pasta laget med grønnsaksrester


Dette trenger du:

Bare eksempler, bruk det du har!

  • 2-3 gulrøtter
  • 1-2 løk
  • Hvitløk
  • Selleri
  • Persillerot
  • Fennikel
  • Squash
  • Tomater
  • Tomatpurè
  • Hermetiske tomater
  • Olje
  • Urtekrydder
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Rens og riv/finkutt grønnsaker.
Surr grønnsakene i olje sammen med finhakket hvitløk (kan sløyfes) og tørkede urtekrydder.
Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og evt. litt kraft eller eplemost.
Kok opp og la trekke i 30-40 min.
Tilsett med væske til passe konsistens.
Smak til med salt, pepper, litt balsamico eddik eller sitronsaft og evt. litt sukker.

 

Arme riddere, en fin måte bruk opp gammelt brød

RESTEMAT: Bare å bruke fantasien!  Foto: TV 2
RESTEMAT: Bare å bruke fantasien!  Foto: TV 2


Slik gjør du:

Dypp skiver av gammelt brød i en eggeblanding (3 egg og 1 dl melk).
Stek i smør ved middels varm panne, 2-3 min på hver side.

For dessertvariant, dryss med sukker og kanel mens de stekes.
Server med rørte bær og evt. Vaniljekesam.

For middag/lunsjvariant, dryss med litt salt og tørket urtekrydder og server med ost , skinke og evt. pytt i panne laget med rester.