Petter Stordalen slår et slag for restemat!

Stordalen er flasket opp på mat som har gått ut på dato. Han var på besøk i kjøkkenet til Wenche og ga gode råd til bruk av restemat. Her finner du oppskriftene!

Tomatisert grønnsakssaus til pasta laget med grønnsaksrester


Dette trenger du:

Bare eksempler, bruk det du har!

  • 2-3 gulrøtter
  • 1-2 løk
  • Hvitløk
  • Selleri
  • Persillerot
  • Fennikel
  • Squash
  • Tomater
  • Tomatpurè
  • Hermetiske tomater
  • Olje
  • Urtekrydder
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Rens og riv/finkutt grønnsaker.
Surr grønnsakene i olje sammen med finhakket hvitløk (kan sløyfes) og tørkede urtekrydder.
Tilsett tomatpuré, hermetiske tomater og evt. litt kraft eller eplemost.
Kok opp og la trekke i 30-40 min.
Tilsett med væske til passe konsistens.
Smak til med salt, pepper, litt balsamico eddik eller sitronsaft og evt. litt sukker.

 

Arme riddere, en fin måte bruk opp gammelt brød

RESTEMAT: Bare å bruke fantasien!  Foto: TV 2
RESTEMAT: Bare å bruke fantasien!  Foto: TV 2


Slik gjør du:

Dypp skiver av gammelt brød i en eggeblanding (3 egg og 1 dl melk).
Stek i smør ved middels varm panne, 2-3 min på hver side.

For dessertvariant, dryss med sukker og kanel mens de stekes.
Server med rørte bær og evt. Vaniljekesam.

For middag/lunsjvariant, dryss med litt salt og tørket urtekrydder og server med ost , skinke og evt. pytt i panne laget med rester.