ØNSKET I SPANIA: Real Madrid vil gjerne ha Eden Hazard til sommeren.
ØNSKET I SPANIA: Real Madrid vil gjerne ha Eden Hazard til sommeren.

Fotballryktene:
– Hazard kan bli årets galactico i Real Madrid

Og ny stjernespiss blir koblet til Liverpool.

Det nærmer seg. Det er ikke lenge til. Det er faktisk bare 69 dager igjen.

Til overgangsvinduet åpner og vi er ferdig med den tunge tiden der det ikke er mulig å kjøpe spillere.

Nå skal spillerstallene forsterkes. For neste sesong skal bli så veldig mye bedre enn den som nå er i ferd med å ebbe ut.

Da Florentino Perez overtok som president i Real Madrid i 2000, innførte han galactico-begrepet. Hvert år henter han minimum en verdensstjerne til klubben, og Luis Figo var den første. I fjor sommer ble Toni Kroos og James Rodriguez hentet inn. Og nå er jakten på den neste i gang. Zinedine Zidane går langt i å si at den spanske storklubben har sett seg ut Eden Hazard som sommerens førsteprioritet, skriver Daily Mirror. Belgieren skrev en ny langtidskontrakt med Chelsea i sommer, men Real Madrid pleier som oftest å få det han vil ha.

Chelsea prøver nok å holde på Hazard, og samtidig ønsker de å forsterke stallen. For Jose Mourinho har i perioder drevet rovdrift på midtbanespillerne sine, noe som har ført til at både Nemanja Matic og Cesc Fabregas har opplevd at formpilen har pekt kraftig nedover utover våren. Nå vil portugiseren sørge for å gi dem litt mer hvile neste sesong, og har sett seg ut Southamptons Morgan Schneiderlin som en kar han kan tenke seg på midtbanen sin.Og Mourinho er ikke mindre frekk enn at han ser en mulighet til å kvitte seg med en han ikke har behov for. For ifølge Daily Express vil han la John Obi Mikel gå til Southampton som en del av overgangen.

Chelsea har ønsket å få Branislav Ivanovic til å signere en ny kontrakt lenge. Men klubben har som policy at gamliser over 30 bare får ettårskontrakter, noe serberen ikke er veldig interessert i. Og nå har Bayern München kommet på banen og vil ha forsvarsspilleren, skriver Daily Star. Så da spørs det om ikke Mourinho får viljen sin og får lagt en treårskontrakt på bordet ganske så raskt.

Arsenal-manager Arsene Wenger har lenge ønsket seg Isco i laget sitt. Han ville ha ham da han forlot Malaga, og han forhørte seg om muligheten for å hente ham fra Real Madrid i fjor. Så langt har fremstøtene hans blitt møtt med ristende hoder, men nå melder Fichajes at Real Madrid er villig til å selge dersom noen betaler 350 millioner for ham. Og slik som den økonomiske situasjonen er blitt på Emirates, så skal en ikke se bort fra at Wenger tapper litt av pensjonsfondet sitt for å få spanjolen til London.

Arsenal er i lang tid blitt satt i forbindelse med Southamptons Morgan Schneiderlin. Men det kan kanskje se ut til at det er en annen midtbanespiller fra Southampton som er ønsket. For ifølge Victor Wanyama, så er det ham Wenger vil ha. Kenyaneren hevder overfor The Sun at Arsenal vil betale 250 millioner kroner for ham til sommeren.

En annen midtbanespiller som lenge har vært på ønskelisten til Wenger er Geoffrey Kondogbia. Og Monaco skal være villig til å selge midtbanespilleren. For klubben virker å ha gitt opp storsatsingen, og nå vil de heller kutte kostnader. Kondogbia er dyr i drift, og de skal være villig til å la ham gå for rundt 240 millioner kroner. Ifølge L'Equipe er det Arsenal som står først i køen. Men Real Madrid, Atletico Madrid og Valencia vil alle hente ham tilbake til Spania.

Når det dukker opp en kar som blir kalt «den nye Thierry Henry», så må jo Arsenal være interessert. Daily Star skriver at The Gunners nå vurderer å hente 16 år gamle Donyell Malen fra Ajax. 

Er det noen som holder tellingen på hvor mange spisser som er blitt koblet til Liverpool i 2015? Det kan ikke være få. Det siste navnet på listen er Mario Mandzukic. Kroaten har gjort det bra i Atletico Madrid, men ryktene sier at han og trener Diego Simeone ikke er perlevenner. Derfor skal Atletico Madrid være villig til å la ham dra til sommeren, skriver Metro. Og hvis en spiss er villig til å flytte på seg, så er det nå automatikk i at han er aktuell for Liverpool.

En annen på Liverpools handleliste er Romas Radja Nainggolan. Den belgiske midtbanespilleren er deleid av Roma og Cagliari, men klubbene blir ikke enig om en sum dersom Roma skal overta Cagliaris halvpart. Dermed kan Liverpool få mannen sin dersom de kommer på banen nå, skriver Metro.

At Liverpool vil ha Yannick Bolasie er ingen hemmelighet. Nå prøver manager Brendan Rodgers å lokke Crystal Palace til å selge ved å la Rickie Lambert gå motsatt vei, skriver The Sun.

Robin van Persie skal være tilbudt å bli kjøpt ut av kontrakten sin med Manchester United, og dermed kunne kreve en fet signonfee dersom han går til en annen klubb. Men nederlenderen skal være lysten på å gjøre et siste forsøk på å vinne Premier League med Manchester United igjen, og ifølge The Sun vil han si nei til alle tilbud som kommer inn i sommer.

Men det kan bli mindre spilletid på ham dersom han blir værende. For Louis van Gaal er på spissjakt, og Fichajes skriver at United er villig til å betale over 250 millioner kroner, som er utkjøpsklausulen i kontrakten til Carlos Bacca. Colombianeren har vært strålende for Sevilla denne sesongen, og kan fort ende opp på Old Trafford.

Quiz:
En litt uheldig formulering i gårsdagens spørsmål gjorde at det ble litt usikkerhet rundt svaret. Spørsmålet skulle vært: Hvilken klubb har hatt seks tidligere og fremtidige landslagskapteiner i stallen SAMME KALENDERÅR.

Svaret er Southampton. I 1982 var Dave Watson, Alan Ball, Kevin Keegan, Mick Mills, Mick Channon og Peter Shilton alle innom klubben. Og faktisk var også Mark Wright i klubben, som fikk være kaptein i en kamp. Så tallet skulle faktisk ha vært sju.

Den første som hadde riktig svar, var Jørn Hove.

I dag lurer vi på hvilken by (innenfor UEFAs område) som er den største som aldri har hatt et lag i Champions League?

Svaret skriver du i kommentarfeltet på Facebook.