Denne appen skal danke ut Tinder

Lurer du på om personen du utvekslet blikk med på gata er singel? Den nye appen «Happn» viser hvem du har passert og nøyaktig hvor dere møttes.

Dating-appen Tinder har gjort nettdating stuerent, og tusenvis av single har søkt lykken ved å sveipe enten til høyre eller venstre for å sortere ut potensielle partnere på mobilen.

Interessen for appen har vært enorm, og tidligere i vår kom også en ny oppdatering som fikk navnet Tinder Pluss.

Ny konkurrent

Men selv om Tinder stadig prøver å fornye seg, er konkurransen på app-markedet tøff. Nå har det nemlig kommet en ny app som er i ferd med å spre seg i rekordfart. Dating-appen Happn er opprinnelig fransk og har tatt fullstendig av i både hjemlandet og i England. Nå ligger appen også på listen over de mest nedlastede appene i Norge, allerede før den er lansert.

Happn ligner mye på Tinder, men på Happn er radiusen på de du får opp betraktelig mindre, ikke mer enn 250 meter. Du skal i utgangspunktet ha sett vedkommende på gata eller i køen på butikken. I tillegg får du opp et kart med adressen på stedet dere møttes. Liker begge to profilene til hverandre kan man i kjent stil begynne å chatte. Forskjellen på Tinder og Happn her er at man også kan velge å «charme» noen som ikke har likt deg, en slags poke som viser at du er ekstra interessert.

– Jeg synes det er et spennende premiss, for her starter man i den fysiske verden. Man får også beskjed om hvor mange ganger man har vært i nærheten av hverandre, så da kan man oppdage folk i samme nærmiljø. Det kan være et fint utgangspunkt for en samtale, sier digital kommunikasjonsrådgiver, Beate Sørum til God morgen Norge.

TESTET HAPPN: Digital kommunikasjonsrådgiver Beate Sørum tror mange vil bruke appen til seriøs dating, mens noen bare vil finne potensielle sexpartnere. Foto: TV 2.
TESTET HAPPN: Digital kommunikasjonsrådgiver Beate Sørum tror mange vil bruke appen til seriøs dating, mens noen bare vil finne potensielle sexpartnere. Foto: TV 2.

Ikke bli avhengig

Psykolog Andreas Løes Narum er i utgangspunktet positiv til denne typen dating, men forteller at den også har negative sider.

– Det er en fantastisk ting for de som er sjenerte og innadvente, de kan nå få kontakt med andre mennesker fordi det senker terskelen. Ulempen er at man kan bli avhengig og bare tenker på utseende slik som disse appene baserer seg på. Man må passe seg for å ikke bli for kynisk, sier han.

Avhengig eller ikke, Sørum er ikke i tvil om at appen kommer til å skape konkurranse blant de etablerte datingplattformene.

– Det ser vi allerede. Appen er ikke lansert her i landet, men allerede har den tusenvis av brukere. Da jeg lastet den ned var det ingen problem for meg å finne folk i min umiddelbare nærhet, inkludert en del jeg kjenner. Så jeg tror absolutt at denne kommer til å slå an, sier hun.

Og hvem er den for?

– I likhet med Tinder satser nok også Happn på de unge, men vi ser at også de som er godt voksne tar slike ting i bruk, nettopp fordi det er en veldig ufarlig måte å møte folk på, avslutter kommunikasjonsrådgiveren.

Se hele innslaget fra God morgen Norge øverst i saken.