TRANGERE NÅLØYE: Alexis Sanchez og Arsenal blir ikke førsteseedet neste sesong. (AP Photo/Lionel Cironneau)
TRANGERE NÅLØYE: Alexis Sanchez og Arsenal blir ikke førsteseedet neste sesong. (AP Photo/Lionel Cironneau)

Uefa forandrer seedingsystemet i Mesterligaen

Serievinnere fra de sju beste ligaene og regjerende mester blir førsteseedet.

De største klubbene i Europa er neppe fornøyde med den siste forandringen i Uefas Mesterliga-seeding.

Fra og med neste sesong vil serievinnere i de sju beste ligaene bli førsteseedet. Regjerende Mesterliga-vinner blir det åttende og siste lag på det øverste seedingsnivået.

Denne sesongen havnet både Arsenal, Chelsea og Barcelona på det øverste seedingsnivået. Grunnen er at de tre klubbene er ranket blant de åtte beste klubbene ifølge Uefas klubb-koeffisient.

Men det er det slutt på nå. 

Det åpner for at klubber som Zenit St. Petersburg og PSV Eindhoven havner på øverste seedingsnivå. Om Chelsea vinner Premier League, må klubber som Arsenal, Manchester United og Manchester City (slik det ser ut per nå) belage seg på å havne på seedingsnivå to.

Det betyr også at Barcelona eller Real Madrid risikerer å havne på seedingsnivå to. Om en av klubbene mislykkes både i serien og i Mesterligaen denne sesongen, venter nest øverste seedingsnivå neste sesong.

Serievinnerne i Spania, England, Tyskland, Italia, Portugal, Frankrike og Russland vil få plass på øverste seedingsnivå.

Om årets Mesterliga-vinner også vinner den hjemlige serien, vil den åttende plassen på øverste seedingsnivå tilfalle seriemesteren i Nederland.

Spania, England og Tyskland vil få fire Mesterliga-plasser i 2015/16-sesongen. Lagene som blir nummer fire i disse ligaene må, som denne sesongen, gjennom playoff for å kvalifisere seg til gruppespillet.

Under seedingsnivå én vil Uefas klubb-koeffisient avgjøre hvilke lag som blir plassert i pott to, tre og fire.