ANERKJENT SKUESPILLER: Ben Affleck i Washington, 26. mars, 2015. Foto: Scanpix.
ANERKJENT SKUESPILLER: Ben Affleck i Washington, 26. mars, 2015. Foto: Scanpix.

Ben Affleck om slaveeier-skandalen: – Jeg var flau

Hollywoodstjernen (42) postet en privat melding på Facebook tirsdag.

I en uttalelse postet på sin egen Facebookside tirsdag kveld, åpner Ben Affleck seg for første gang om hvordan han skjulte slektens fortid som slaveeiere.

Bryter stillheten

42-åringen ba den amerikanske TV-stasjonen PBS om ikke å avsløre at en av hans forfedre var slaveeier.

Affleck var med i programmet «Finding Your Roots», som ledes av Harvard-forskeren Henry Louis Gates. I programmet finner Gates forfedrene til kjente amerikanere.

Nå bryter Affleck stillheten.

«Jeg ville ikke at et TV-show om min familie skulle inkludere en fyr som eide slaver. Jeg var flau. Bare tanken på det ga med en vond smak i munnen.», skriver Affleck i innlegget.

After an exhaustive search of my ancestry for "Finding Your Roots," it was discovered that one of my distant relatives...

Posted by Ben Affleck on Tuesday, April 21, 2015

Skuespilleren fraskriver seg ansvaret rundt fjerningen av informasjonen om slaveeieren, og skriver at det var Gates, også kalt «Skip», som tok den endelige beslutningen.

«Jeg oppfordret han på samme måte som jeg oppfordrer regissører til hvilke scener de skal ha med i filmer og ikke. Men det var Skip som tok avgjørelsen om hva som skulle vises i programmet.»

– Jeg angrer

«Det er viktig å huske at dette ikke er et nyhetsprogram. «Finding Your Roots» er et show hvor du frivillig gir en god del informasjon om din familie, noe som gjør deg ganske sårbar.»

Trebarnsfaren skriver videre at han angrer på at historien om slaveeieren ikke ble med på programmet, men at man fortjener verken æren eller skylden for hva forfedrene gjorde.